Jump menu

Main content |  back to top

Solliciteren bij NAM bestaat uit vier eenvoudige stappen. Zoek eerst een vacature. Vul dan het online sollicitatieformulier in. Met geschikte kandidaten hebben wij vervolgens een telefonische interview. Het proces wordt vervolgens afgesloten met een Final Assessment. Als wij het interview/assessment proces moeten aanpassen in verband met een lichamelijke of functiebeperking zoals dyslexie of doofheid, laat het ons dan weten door dit aan te geven op het sollicitatieformulier.

Wanneer je solliciteert op een vacature word je doorgelinkt naar de website van Shell. NAM is voor 50% dochter van Shell en vacatures bij de NAM worden daarom ingevuld door het Recruitment team van Shell.

Stap 1 - Vind een vacature

Bekijk alle open vacatures. Vind je een passende vacature, klik dan op de vacaturelink om te solliciteren naar de vacature op de Shell website. Hierna klik je op de knop 'Online sollicitatie versturen' om je CV en motivatiebrief te versturen.

Zijn er momenteel geen passende vacatures, maak dan een zoekopdracht aan op de Shell website. Je kunt ook lid worden van de Shell Talent Community (met Engels als voertaal) en zo updates ontvangen over projecten en events op jouw vakgebied. Ook kunnen onze recruiters contact met je opnemen als ze een passende vacature hebben.

Stap 2 - Solliciteren

Als je je CV al eerder hebt opgestuurd, dan kun je direct doorgaan naar je persoonlijke profiel en een sollicitatie insturen. Als je nog niet bij NAM of Shell gesolliciteerd hebt kun je een profiel aanmaken nadat je je geregistreerd hebt. Daarna kun je solliciteren.

Sollicitatieformulieren

Tijdens het solliciteren, vragen wij je een aantal sollicitatievelden in te vullen. Naast standaardonderwerpen als werkervaring en diploma’s worden ook andere onderwerpen aangehaald. Onder andere om te beoordelen of er belangenverstrengelingen kunnen ontstaan tijdens de aannameprocedure wanneer je bijvoorbeeld bij de overheid in dienst bent of om te beoordelen of wij het interview/assessment proces moeten aanpassen in verband met een lichamelijke of functiebeperking zoals dyslexie of doofheid. 

Wanneer je jouw sollicitatie hebt ingestuurd bevestigen wij binnen 48 uur ontvangst van je sollicitatie. Wil je je sollicitatie volgen, dan kun je inloggen op de Shell website en de status bekijken door op de link 'Status sollicitatie' te klikken.

Stap 3 – Telefonisch Interview

Als je doorgaat naar de volgende ronde, wordt er binnen circa twee weken na ontvangst van je sollicitatie een telefonisch interview gepland. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen over de functie, hoe het is om bij NAM te werken en andere aspecten van de vacature.

Heb je gesolliciteerd op een vacature waarvoor we meerdere mensen zoeken dan kan het zijn dat je bij gebleken geschiktheid meteen wordt uitgenodigd voor een Final Assessment.

Stap 4 – Final Assessment

Maak je tijdens het gesprek een goede indruk, dan wordt je binnen circa drie weken uitgenodigd voor een Final Assessment. Dit assessment bestaat uit een interview op basis van gedragscompetenties, een interview op basis van technische competenties of een technische presentatie en in sommige gevallen ook een case study. Na de interviews is er voor jou de gelegenheid om vragen te stellen. Na dit Final Assessment ontvang je van ons binnen enkele dagen bericht over de uitkomst.

Disclaimer

De aangegeven tijden dienen uitsluitend als richtlijn. Bij grote aantallen sollicitaties kunnen de doorlooptijden iets langer zijn. Shell en organisaties die namens Shell kandidaten werven zullen op geen enkel moment in het sollicitatieproces sollicitanten om vergoeding of betaling vragen. Alle kandidaten die door Shell een functie krijgen aangeboden, ongeacht of dit op directe of indirecte wijze is, moeten verplicht een formele werving- en selectieprocedure doorlopen.