Jump menu

Main content |  back to top

NAM biedt ruimte aan individueel talent. Wij laten je constructief bijdragen aan technisch innovatieve oplossingen. Je kunt je bij ons ontwikkelen in de voorhoede van de energiebranche. Bovendien kun je in belangrijke mate bijdragen aan de dagelijkse energievoorziening en aan onze welvaart. Bij NAM krijg je de kans om een succesvolle carrière op te bouwen.

Carrièrekansen

Ben jij die specialist die uitblinkt op één specifiek terrein? Of ben je die ambitieuze teamspeler met leidinggevende kwaliteiten? Bij NAM krijg je de kans om jouw talenten in te zetten en verder te ontwikkelen. Wij begeleiden en stimuleren je om het beste uit jezelf te halen. En wij ondersteunen je door trainingen, een ontwikkelingsplan en doorlopende coaching.

Financiële beloning

Onze salarissen zijn concurrerend. Wij schatten je kennis, vaardigheden en ervaring naar waarde in. Daardoor zijn wij in staat om als bedrijf te presteren. Lever je een bijzondere, individuele bijdrage? Dan kennen wij graag een prestatiebeloning of een bonus toe. Daarbij bieden wij je uitstekende pensioenvoorwaarden en dekking voor medische kosten.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

  • NAM wordt als bedrijf in eerste instantie gevormd door onze medewerkers. Goed werkgeverschap is cruciaal voor onze organisatie. En dat merk je als werknemer. Een paar voorbeelden:
  • Voor wie dat wil, zijn wij bereid voor flexibel werken te faciliteren. Je kunt bijvoorbeeld vanaf huis werken of de werkdag vroeger of later beginnen.
  • Vaderschap- of moederschapsverlof, loopbaanverlof of een sabbatical zijn bespreekbaar. Ook steunen wij je van harte als je wilt deelnemen aan maatschappelijk betrokken projecten.
  • Wij vragen regelmatig aan onze werknemers (ook via discussieforums of interactieve webcasts) of er zaken zijn die verbeterd kunnen worden. Zo kan iedereen suggesties doen over de werkomgeving, het beleid of andere zaken.