Jump menu

Main content |  back to top

In het Drents Museum kan het gaan over historische ontmoetingen of over prehistorische technologie. Of over kunst. Of energie. Er zijn programma’s voor groep 1+2, 3+4, 5+6 en 7+8 en voor het voortgezet onderwijs. Museumdocenten nemen je mee op reis door het museum en behandelen thema’s zoals: wat is kunst? Is dit oud? De museumdocent kan ook een programma op maat opstellen.

Kindermuseum, boordevol energie

Het Drents Museum biedt ook een schoolprogramma aan dat speciaal gericht is op energie in het verleden, heden en in de toekomst. Hiervoor bezoek je het Kindermuseum Boordevol Energie. Dit Kindermuseum staat helemaal in het teken van energie en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met NAM.

Spelenderwijs merk je hoe belangrijk energie is en word je uitgedaagd om na te denken over de toekomst van onze energiebronnen. Uniek aan het Kindermuseum is dat het thema energie niet alleen over onze hedendaagse energie gaat, maar ook over  de energiebronnen die in het verleden gebruikt werden en over onze toekomstige energiebronnen. Het programma draait helemaal om ontdekken, beleven en samenwerken.

Praktische informatie en boekingen

De programma’s van het Drents Museum duren 75 minuten. Groepen voor het basisonderwijs mogen niet groter zijn dan 36 leerlingen. Groepen voor het voortgezet onderwijs mogen niet groter zijn dan 20 of 40 leerlingen, afhankelijk van het programma. Kijk voor meer informatie op www.drentsmuseum.nl en surf naar Museumbezoek/Onderwijs. Alle programma’s kosten € 4,– per leerling. Er mogen maximaal 3 begeleiders per 20 leerlingen gratis mee.