Jump menu

Main content |  back to top

Lees meer

 • 01/05/2015 Speel- en belevingspad Echten geopend

  In Echten (Drenthe) is vanmiddag het Roekpad geopend. Het pad is een belevingspad voor jong en oud. Een grote groep vrijwilligers heeft keihard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen.

 • 30/04/2015 Bedrijfsleven en scholen organiseren Jet-Net wetenschapsquiz

  Wat kun je met een gas-chromatografische analyse? Of wat bepaalt de samenstelling van het aardgas? Hoe weet je waar een zout- of zandsteenlaag in de diepe ondergrond zit en hoe bereken je de sterkte van een draad. Bovenstaande en andere vragen kwamen aan de orde tijdens de Jet-Net wetenschapsquiz op woensdag 29 april in de Compaen in Hoogeveen. Ruim honderd scholieren uit 2 HAVO/VWO van vijf Jet-Net scholen uit Noord-Nederland moesten de antwoorden zien te vinden.

 • 24/04/2015 Girlsday NAM trekt 130 jonge girls

  Energie en techniek: dat vinden meiden toch helemaal niet interessant? Of toch wel?

 • 24/03/2015 NAM steekt handen uit de mouwen voor NLdoet

  Het Oranje Fonds hield op 20 en 21 maart 2015 NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

 • 17/03/2015 NAM verlengt hoofdsponsorschap Drents Museum voor vijf jaar

  Met de ondertekening van een nieuw sponsorcontract verlengen het Drents Museum en NAM hun succesvolle samenwerking.

 • 13/02/2015 Veel ideeën uit Drentse en Overijsselse onderwijsprojecten

  NAM doet veel aan onderwijsprojecten. Zo heeft een grote groep leerlingen van het Alfa College uit Hoogeveen het olieveld in Schoonebeek bezocht. Leerlingen kregen uitleg over nieuwe technieken waarmee de dikke stroperige Schoonebeker olie weer rendabel gewonnen kan worden. In het oliemuseum kwamen de leerlingen van alles te weten over de ontstaansgeschiedenis van olie en de verbondenheid van de Schoonebekers met NAM.

 • 14/01/2015 Wervelende kick-off van Energy Challenges Drenthe 2015

  De Energy Challenges Drenthe 2015 is op vrijdag 9 januari met maar liefst 750 leerlingen van 29 scholen waaronder 25 basisscholen en 4 voortgezet onderwijsscholen van start gegaan. De scholen binden met elkaar de energie strijd aan. De Energy Challenges daagt jongeren uit om slim met energie om te gaan. Wie maakt de beste campagne om energie te besparen? Techniek en gedrag komen samen, jongeren maken het verschil! Primair- Voortgezet- en MBO-onderwijs kunnen allen deelnemen in het project om de school te verduurzamen.

 • 14/07/2014 NAM draagt bij aan een nieuwe skatebaan in Loppersum

  Een groep ouders realiseerde gezamenlijk een aantal nieuwe speelplekken in Loppersum. Daaronder is ook een skatebaan voor schooljeugd. Die is geopend op zaterdag 17 mei met een enerverende skateclinic.

 • 24/06/2014 Zoete broodjes

  “Bij ons worden niet alleen maar zoete broodjes gebakken.” Gert Krijnen, directeur van de stichting Het Blauwe Hek maakt graag tijd vrij om iets te vertellen over deze unieke biologische zorgbakkerij in Naaldwijk.

 • 14/05/2014 Jaknikker in Nederlands Openluchtmuseum in beweging gezet

  Met een druk op de knop en een energieke dansvoorstelling is op dinsdag 13 mei de jaknikker in het Nederlands Openluchtmuseum weer in beweging gezet. De jaknikker, afkomstig van NAM’s oliewinplaats Berkel-4 (Rotterdam), staat in het Openluchtmuseum symbool voor de winning van fossiele brandstoffen uit Nederlandse bodem, een van de vensters in de Canon van Nederland.

 • 09/05/2014 Ee Dorpsommetje rijker

  Op zaterdag 10 mei wordt in Ee (Friesland) het Dorpsommetje, Flaakspaad, officieel in gebruik genomen. Dorpsbelang Ee heeft na overleg met NAM een bijdrage ontvangen waarmee het Flaakspaad gerealiseerd is. NAM manager Elke Rettberg verricht samen met Johannes Kramer, gedeputeerde van de Provincie Friesland de officiële opening. De inwoners van Ee zijn uitgenodigd om voorafgaand aan het officiële moment samen een ontbijt te nuttigen in Dorpshuis de Jister in Ee.

 • 07/05/2014 Permanente NAM-expo brengt oliewinning Schoonebeek in beeld

  Stichting De Spiker en NAM openen 7 mei een permanente expositie over aardoliewinning in Schoonebeek die meerdere jaren te bezoeken is. In de prachtig gerenoveerde boerderij vlakbij het centrum kunnen inwoners en toeristen alles te weten komen over de komst van de oliewinning tot aan de moderne technieken van tegenwoordig.

 • 24/03/2014 Kinderen en NAM collega’s in actie tijdens NLdoet

  In Echten (DR) waren voor Nldoet op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart verschillende activiteiten op touw gezet. Leerlingen van OBS ’t Echtenest hebben op vrijdagmiddag samen met ouders en een groep NAM-collega’s van de nabij gelegen NAM-locatie Ten Arlo en kantoor Assen de wegen en het Kraaienbos in Echten zwerfvuilvrij gemaakt. De oogst was enorm, van wieldoppen tot blikjes en zelfs bakstenen en een nog geldig rijbewijs.

 • 13/03/2014 Berkel Jaknikker krijgt tweede leven in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

  Nog niet zo lang geleden stonden de jaknikkers nog gestaag te knikken op NAM locatie Berkel in de Rotterdamse wijk Schiebroek. Op 2 oktober 2013 werden de jaknikkers daar definitief stopgezet. Op dat moment waren er al gesprekken gaande tussen NAM en het Openluchtmuseum over een samenwerking waarbij een van de jaknikkers in de collectie van het museum opgenomen zou worden als symbool van het venster ‘de Gasbel’, onderdeel van de Canon van Nederland.

 • 11/03/2014 NAM steunt Zandstrooiboerderij Schoonebeek

  Zandstrooiboerderij Zwaantje Hans-Stokman’s Hof ligt in het centrum van Schoonebeek. Je kunt er zien hoe men er in vroegere tijden woonde en werkte. NAM realiseert voor de eind 2013 gerenoveerde boerderij een vaste tentoonstelling over aardoliewinning in Schoonebeek. Vanaf mei 2014 zal deze interactieve expositie te bezoeken zijn voor jong en oud.

 • 03/03/2014 NAM schenkt speeltoestellen aan Warfstermolen

  Onder een stralende zonnehemel zijn op woensdag 26 februari de nieuwe speeltoestellen die in de winterperiode in de speeltuin in Warfstermolen geplaatst zijn officieel in gebruik genomen.

 • 04/02/2014 Laatste werkende jaknikker naar Openluchtmuseum

  Met veel plezier laten NAM en het Nederlands Openlucht Museum weten een samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten voor een periode van in ieder geval 10 jaar. De samenwerking houdt onder andere in dat NAM een jaknikker schenkt aan het Openluchtmuseum.

 • 20/12/2013 Kerstwensboom groot succes!

  December is bij uitstek een maand om iets te doen voor mensen die het wat minder hebben. Door NAM- medewerkers zijn circa 100 Kerstwensen vervuld, ingediend door kinderen wonend bij Promens Care in Drenthe.

 • 04/12/2013 NAM en Jong Ondernemen stimuleren ondernemerschap in Noord-Nederland

  De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en Stichting Jong Ondernemen gaan samenwerken om via het onderwijs ondernemerschap in Noord-Nederland te stimuleren. Hiervoor ondertekenen ze op woensdag 4 december een samenwerkingsovereenkomst. Beide organisaties willen niet alleen een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en studenten leveren, maar ook de economische ontwikkeling en leefbaarheid in de drie noordelijke provincies stimuleren.

 • 25/11/2013 NAM schenkt zonnepanelen aan Kollumerpomp

  Onder een stralende zonnehemel zijn op zaterdag 23 november de nieuwe zonnepanelen die onlangs op dorpshuis het Trefpunt in Kollumerpomp geplaatst zijn officieel in gebruik genomen.

 • 06/11/2013 Dorpshuis Garsthuizen opgeknapt na brand

  "Ons dorpshuis is elke week wel een avond open, soms zelfs twee of drie avonden. Het speelt een belangrijke sociale rol in Garsthuizen. We hebben dus geen moment getwijfeld of we door zouden gaan, toen het pand eind mei werd getroffen door brand."

 • 18/09/2013 D.E.A.L - misdaadkomedie in de Eemsdelta

  Op 13 september zijn de opnamen gestart in Noordoost Groningen van de misdaadkomedie D.E.A.L. De korte film (ca. 30 min.) vertelt het verhaal van Tjalling Beukema, een lokale puber die met lood in de schoenen naar zijn eerste stagedag gaat bij de immer bekvechtende windmolenmonteurs Oscar en Riekus. Wanneer Tjalling, vanuit de top van een windmolen, een drugsbende ontmaskert die illegaal stroom tapt, ontpopt hij zich tot de grote held.

 • 17/07/2013 Meer dan 400 kids bezoeken NAM

  Vele vragen hadden ze, de honderden leerlingen uit de hele regio die vlak voor de vakantie bij NAM op bezoek kwamen. "Wat moet NAM allemaal doen om bij een gasveld uit te komen? Hoe komt aardgas aan de oppervlakte ? Wat komt er bij de aardgaswinning nog meer kijken? Hoe zit het met de dode hoek bij een vrachtauto? Ziet de chauffeur mij wel of niet!"

 • 18/06/2013 Van buren voor buren in de Grasbuurt Spijkenisse

  De Grasbuurt in Spijkenisse lijkt een gewone woonbuurt. Alleen heeft deze buurt een clubje enthousiaste bewoners dat allerlei activiteiten organiseert. Voetbaltoernooi, Burendag, Halloween of Kerstmarkt. De Stichting Belangenorganisatie De Grasbuurt vroeg aan NAM een donatie om Burendag tot een succes te maken. Die kregen ze. Want NAM stimuleert graag initiatieven die de leefbaarheid verbeteren.

 • 28/05/2013 NAM-donatie voor judovereniging Kodokan

  Via het Personeelsdonatiefonds van NAM ontving judovereniging Kodokan in Schoonebeek een donatie. Dat geld gebruikt de club onder meer voor de jaarlijkse clubdag. Met een eerdere donatie kon de club extra hulpmiddelen aanschaffen om een groep judoka’s met een lichamelijke en/of geestelijke beperking te trainen.

 • 03/05/2013 Huizenga Marathon - sportief feest in Loppersum

  Op zaterdag 27 april 2013 werd in het Groningse Loppersum de eerste Huizenga Marathon gelopen. Deze hardloopwedstrijd is genoemd naar de legendarische hardloper Louwe Huizenga. Daarnaast waren er recreatieve prestatielopen op verschillende afstanden en een jeugdloop. NAM leverde met een donatie een bijdrage aan de organisatie van dit bijzondere sportfestijn.

 • 09/04/2013 25 april: Girlsday in Drents Museum

  Donderdag 25 april zijn 120 jonge girls uit het eerste jaar van het voorgezet onderwijs uitgenodigd om de door NAM, het Drents Museum en medewerkers van de Discovery truck georganiseerde girlsday in het Drents Museum te bezoeken.