Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

NAM draagt bij aan een nieuwe skatebaan in Loppersum

Een groep ouders realiseerde gezamenlijk een aantal nieuwe speelplekken in Loppersum. Daaronder is ook een skatebaan voor schooljeugd. Die is geopend op zaterdag 17 mei met een enerverende skateclinic.
Skatebaan Loppersum

Met Pasen is de nieuwe skatebaan opgeleverd. Sinds die tijd wordt er voortdurend op geskated, vertelt Karin Lalkens, de woordvoerster van de groep ouders. De baan is onderdeel van een groter initiatief om de speelmogelijkheden in Loppersum te vergroten. De ouders constateerden dat er in Loppersum weinig te doen was voor jonge kinderen.

"Er waren wel speelplekken, maar die waren verouderd en vervallen. Toen zijn we samen gaan brainstormen wat we daaraan zouden kunnen doen." Ook zijn de ouders gaan praten met de hoogste groepen van de twee basisscholen in Loppersum. "Daar kwamen heel leuke ideeën uit voort," vertelt Karin. "Zo waren er vier jongens die al eerder een brief naar de burgemeester hadden gestuurd om te vragen om een skatebaan."

Op basis van deze ideeën hebben ze een plan gemaakt voor drie nieuwe speelplekken. Behalve de skatebaan komt er ook een voetbalkooi en een robuuste, natuurlijke speeltuin. 

Opening skatebaan met skateclinic

Dankzij bijdragen van verschillende stichtingen, fondsen en NAM kon het plan op de rit gezet worden. De skatebaan is gerealiseerd op een stukje grond dat de kerk heeft aangeboden, naast het openluchtzwembad. Nu prijken er twee halfpipes, een middenconsole met drie hellingen en een 'grindbox' (een soort hoge stoeprand) op de betonnen vloer.

Op zaterdag 17 mei werd de baan officieel geopend door de wethouder die de ouders begeleid heeft. In de middag konden de kinderen onder leiding van professionele trainers leren hoe zij met een skateboard, waveboard, step, bmx en skeelers op een veilige manier kunnen spelen op de skatebaan. Want dat is nu nog de enige zorg van de moeders: "Als je ziet hoe die kinderen op die baan bezig zijn, slaat de schrik je om het hart. Dan kun je als moeder maar beter even weg gaan."