Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

NAM steekt handen uit de mouwen voor NLdoet

Het Oranje Fonds hield op 20 en 21 maart 2015 NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Samen met duizenden organisaties in het land stimuleert NLdoet iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Net als vorig jaar gingen medewerkers van NAM op een aantal plekken in Nederland aan de slag.

De deelnemers van NAM vinden het een perfect moment om iets voor de buren te betekenen en voor een 'praatje over de heg' met hen. Meerdere NAM-teams gingen vrijdag 20 maart aan de slag. In Rotterdam Schiebroek maakten de NAM-medewerkers de stadstuin in Schiebroek/Rotterdam voorjaarsklaar en gaven ze de marktkraampjes van de maandelijkse duurzame markt een mooie verflaag. De tuin is een leer/werkplek en een plek voor de wijk, om samen te komen, te ontspannen en te spelen. De tuin bestaat onder andere uit landbouwtuin, kruidentuin, verfbloementuin en eetbare plantentuin.

De zorgboerderij de Naoberhoeve in het Drentse Echten biedt ondersteunende begeleiding en arbeidstraining aan mensen die om de een of andere reden (nog) niet in het reguliere arbeidsproces kunnen functioneren. Twee dagen in de week is de boerderijwinkel geopend.

Producten die in de winkel verkocht worden komen van ‘eigen’ bodem, dus hulp bij het planten van nieuwe plantjes in de plantentuin en het zaaien van verschillende groenten- en kruidensoorten in de tuinen was van harte welkom. Klanten weten de weg naar de winkel goed te vinden, maar de entree van de boerderij liet nog wat te wensen over. De NAM-medewerkers legden hier acht parkeervakken aan.