Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Wervelende kick-off van Energy Challenges Drenthe 2015

De Energy Challenges Drenthe 2015 is op vrijdag 9 januari met maar liefst 750 leerlingen van 29 scholen waaronder 25 basisscholen en 4 voortgezet onderwijsscholen van start gegaan. De scholen binden met elkaar de energie strijd aan. De Energy Challenges daagt jongeren uit om slim met energie om te gaan. Wie maakt de beste campagne om energie te besparen? Techniek en gedrag komen samen, jongeren maken het verschil! Primair- Voortgezet- en MBO-onderwijs kunnen allen deelnemen in het project om de school te verduurzamen.
Wervelende kick-off van Energy Challenges Drenthe 2015

Gedurende het schooljaar worden verschillende initiatieven ontplooid om maximaal effect te behalen met het besparen van energie op de school en dit meetbaar en zichtbaar te maken. De teams kunnen zeven sterren verdienen. Als onderdeel van het programma kunnen de deelnemende klassen op kosten van NAM een bezoek aan het Drents Museum brengen. In het Drents Museum neemt een museumdocent de leerlingen mee in de wereld van energie.

Het doel van de Energy Challenges is onder andere enthousiasme opwekken voor energie, duurzaamheid en techniek, kennis vergroten en het besparen op de energierekening zowel op school als thuis.

NAM is sponsor van de Energy Challenges Drenthe.