Jump menu

Main content |  back to top

Het Kindermuseum Boordevol Energie is een mooi resultaat van het partnerschap. Samen werkten we aan een concept om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met energie. Vanuit hun dagelijkse routine blikken kinderen terug naar het leven in het verleden en worden ze uitgedaagd na te denken over energie in de toekomst. Er is ook een speciale website www.boordevolenergie.nl ontwikkeld waar kinderen op ontdekkingsreis kunnen gaan.

Droomhuis

Centraal in het Kindermuseum staat het Droomhuis van de verzonnen uitvinder en kunstenaar Leo van Assen (naar Leonardo Da Vinci). Alle kinderen ontvangen een entreekaartje met een chip die wordt geprogrammeerd naar leeftijd. Hierdoor krijgen de kinderen spellen aangeboden die aansluiten bij hun niveau.

Leo is als animatie overal te vinden en leidt ze door het huis. Het lijkt op een individueel spel, maar uiteindelijk moeten de kinderen als team samenwerken. De totale score van alle kinderen samen zal de muren van het ‘Huis Boordevol Energie’ verkleuren naar groen of naar rood, naarmate ze zuinig of kwistig zijn met hun energie. Zo leren ze beseffen dat hun handelen invloed heeft op het energieverbruik.