Jump menu

Main content |  back to top

Mede dankzij onze bijdrage werd de bibliotheek in 2012 vernieuwd. Er werden digitale hulpmiddelen aangeschaft waardoor de bibliotheek helemaal klaar is voor de toekomst. Het doel is nog altijd lezen en informeren, maar de  papieren middelen maken nu plaats voor digitale oplossingen.

Technische innovaties

De bijdrage van NAM was bedoeld voor technische vernieuwing, omdat dat aansluit bij onze eigen ambities om steeds te zoeken naar nieuwe manieren om ons werk te doen. Vervolgens heeft de bibliotheek een aantal innovatieve digitale toepassingen aangeschaft die de bezoeker stimuleren om informatie te zoeken. Bijvoorbeeld de multi touch-wand, een enorme digitale wand die je kunt aanklikken om dossiers te zoeken, spelletjes te doen of presentaties te bekijken. Goed geschikt voor scholieren om groepsgewijs aan een project te werken. Ook zijn er touch tables: mega-iPads waarop je ook met groepen kunt werken.

Digitale werkplekken

Daarnaast gebruikte de bibliotheek de bijdrage van NAM voor diverse digitale werkplekken. Op veel werkplekken kun je met je eigen laptop werken. In het gebouw is overal gratis draadloos internet. Uiteraard zijn er pc’s om op te werken of om te surfen op het internet. Maar er is er ook een ‘social spot’ met 2 Macs en 4 iPads voor zowel zakelijk als privégebruik.

Je kan er bijvoorbeeld je eigen video’s monteren. Bovendien biedt de bibliotheek de mogelijkheid om via live streaming op internet evenementen te volgen waarbij je niet aanwezig kunt zijn. En ten slotte is er een professionele studio waar tv-opnames worden gemaakt.