Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Bepaal de plaats van een gasveld

Met de opdracht om de plaats te bepalen waar NAM en Shell een vermoeden van een gasveld hebben werden leeringen uit 4-havo en 5-vwo aan het werk gezet. De leerlingen volgden een van de vele workshops tijdens de Jet-Net Career Days op 19 en 20 november bij de Campus van de Technische Universiteit Delft. Geen gemakkelijk opdracht voor hen maar toch gingen ze enthousiast aan de slag met een grote passer, stiften, een wereldbol, zandsteen, kalksteen en een verdunde zuur.
Career Day

De Career Day is niet alleen een leuk dagje uit voor veel leerlingen. Het is een leerzame ervaring. ‘Je kunt zien dat de leerlingen genieten’ alsdus een van de aanwezige docenten bij de JNCD. 'En wat kunnen jullie in de Gouden Bodem in een half uur veel uitleggen over onze fossiele brandstoffen. Jullie hebben mooie materialen om te gebruiken, zijn enthousiast en weten veel meer over de ondergrond dan ik weet. Eigenlijk ben ik een beetje jaloers, mijn complimenten'.

De aanwezige leerlingen hebben, gezien hun profielkeuze, al interesse in beta en techniek en het is onze uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen als het gaat om een vervolgopleiding en hopelijk naar een baan in de techniek.