Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

D.E.A.L - misdaadkomedie in de Eemsdelta

Op 13 september zijn de opnamen gestart in Noordoost Groningen van de misdaadkomedie D.E.A.L. De korte film (ca. 30 min.) vertelt het verhaal van Tjalling Beukema, een lokale puber die met lood in de schoenen naar zijn eerste stagedag gaat bij de immer bekvechtende windmolenmonteurs Oscar en Riekus. Wanneer Tjalling, vanuit de top van een windmolen, een drugsbende ontmaskert die illegaal stroom tapt, ontpopt hij zich tot de grote held.
DEAL misdaadkomedie in de Eemsdelta

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van grensverleggende techniek en het fraaie landschap van Noordoost  Groningen. Doel van de film is om jongeren (m/v) enthousiast te maken voor een toekomst in de techniek. Het was voor NAM aanleiding om samen met de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum (DEAL), provincie Groningen, Noorderpoort en Seaports/Seaports Experience Centre en andere bedrijven in de regio die dit project financieel te ondersteunen.

De film gaat in première op 13 december 2013 in De Molenberg te Delfzijl en wordt onder meer  vertoond in de bioscoop, evenementen en scholen. Daarnaast wordt de film aangeboden op filmfestivals in binnen- en buitenland en is het de pilot-aflevering voor een serie.

De film is een initiatief van de Drewes Wildeman en Fedde Hoekstra. Fedde Hoekstra (Leeuwarden, 1970) is sinds 1987 werkzaam in de Nederlandse filmwereld. Hij is o.a. actief als: regisseur, producent, scenarioschrijver, editor, cameraman en acteur. Fedde werkte mee aan o.m. De boule de boule, De hel van '63, Spijkerhoek en Boven Wotter. Het in Noordpolderzijl opgenomen ‘De boule de boule’ was op vele internationale film festivals te zien en viel in de prijzen voor regie en montage.  www.feddehoekstra.org.

In het dagelijks leven is Drewes Wildeman (Delfzijl, 1970) projectmanager bij ConWad Services, een technisch fullservice-bedrijf werkzaam in de Eemshaven. Daarnaast speelde hij in diverse theater- en lokale tv producties waaronder o.a. De Vliegende Hollander, Herstel van de Toekomst, Een dag uit Duizend Dromen en De Rattenvanger van de Zijlen.