Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

NAM Open Dag Noordoost Friesland groot succes

Zaterdag 2 november opende NAM letterlijk en figuurlijk haar (tent)deuren voor geinteresseerden en belangstellenden in de regio Noordoost Friesland. Omdat NAM de komende jaren veel werkzaamheden uitvoert in deze regio, waren inwoners van het gebied uitgenodigd om te horen en zien wat NAM in hun omgeving doet maar ook om meer te weten te komen over aardgas: waar en hoe zit het aardgas in de ondergrond, hoe spoort NAM het op en hoe wordt het gewonnen.
NAM Open Dag Ee

Op het terrein van Hoek Trans in de Friese plaats Ee stond een grote expositietent opgesteld waar de meer dan 600 bezoekers informatie konden vinden over de actviteiten van NAM. Een grote groep enthousiaste NAMmers stond de bezoekers te woord om tekst en uitleg te geven over de diverse NAM thema’s. Ook voor kinderen was er genoeg te doen. Zo konden ze als NAMmer op de foto inclusief overal en helm en kon er meegedaan worden aan lab-proefjes en een kwis.

NAM Open Dag Ee

Daarnaast reden er ieder uur toerbussen langs diverse NAM locaties in de regio waaronder Anjum, Engwierum en Moddergat. De belangstelling voor deze bustours was groot. Ruim 450 bezoekers hebben we langs onze locaties mogen leiden.

Friesland telt zo’n dertig gaswinningslocaties van NAM. NAM stelt een goed contact met de omwonenden van de productielocaties op prijs. Deze dag droeg zeker bij aan die goede contacten.