Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Aardbeving in Overschild

De NAM is door het KNMI geïnformeerd dat zich zaterdagavond 19 januari 2013 om 21.10 uur in de omgeving van Overschild, zo’n 12 kilometer ten zuidwesten van Delfzijl, een aardbeving heeft voorgedaan. De kracht van de beving is door het KNMI vastgesteld op 2,4 op de schaal van Richter.

De beving houdt volgens het KNMI waarschijnlijk verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld. In Noord-Nederland worden sinds 1986 aardbevingen gerigistreerd, die door deskundigen in verband worden gebracht met gaswinning. Het KNMI heeft een nauwkeurig meetnetwerk opgezet waarmee deze trillingen worden geregistreerd.

Wie meent schade te hebben, kan dit schriftelijk melden aan de NAM, Afdeling Grondzaken, postbus 28000, 9400 HH Assen of via ons digitale schadeformulier. De NAM heeft een toegankelijke schaderegeling, en laat meldingen onderzoeken door een onafhankelijke deskundigen. Meer informatie over aardbevingen en de schaderegeling – waaronder het melden van een schade - is te vinden op de speciale site  www.namplatform.nl

Algemene informatie over de relatie tussen gaswinning en aardbevingen, vindt u op www.knmi.nl.

Meer informatie is ook te vinden op www.tcbb.nl.