Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Succesvolle Open Dag Gasbehandelingslocatie Den Helder

Op zaterdag 28 september bezochten bijna 600 bezoekers de Open Dag van NAM’s gasbehandelingslocatie in Den Helder. Iedereen uit Den Helder en omgeving kent de imposante locatie en de kilometerslange buizen. Maar altijd gezien van een afstand. Nu gingen de deuren open en kon men het terrein eens van dichtbij bekijken.
Open Dag Den Helder

Een rondrit over het terrein, uitgebreide uitleg in de centrale controle kamer en informatie over de activiteiten van NAM in het algemeen en Den Helder in het bijzonder, zorgden voor een afwisselend programma. Een mooi programma dat mogelijk werd gemaakt door enthousiaste vrijwilligers, een groep collega’s van de Den Helder locatie. 

Scholieren

Open Dag Den Helder

Op donderdag konden ruim 350 leerlingen van groep 8 van basisscholen uit de regio al een voorproefje nemen, op vrijdag was de beurt aan circa 160 leerlingen Mavo-3, Havo-4 en Vwo-5. Voorafgaand aan het bezoek aan de locatie in Den Helder was in een gas(t)les op de scholen al uitgebreid uitgelegd waar olie en gas vandaan komt en wat NAM bij hen in de buurt allemaal doet.

 

Open Dag Den Helder

 

Zie Voor een sfeerimpressie het artikel van Den Helder actueel.