Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Van buren voor buren in de Grasbuurt Spijkenisse

De Grasbuurt in Spijkenisse lijkt een gewone woonbuurt. Alleen heeft deze buurt een clubje enthousiaste bewoners dat allerlei activiteiten organiseert. Voetbaltoernooi, Burendag, Halloween of Kerstmarkt. De Stichting Belangenorganisatie De Grasbuurt vroeg aan NAM een donatie om Burendag tot een succes te maken. Die kregen ze. Want NAM stimuleert graag initiatieven die de leefbaarheid verbeteren.

Martin Prooi is een van de enthousiaste buurtbewoners die aan de wieg stond van de Stichting Belangenorganisatie De Grasbuurt. “We begonnen in 2009 met een waterglijbaan,” vertelt hij. “Het was toen zo heet in de grote vakantie. Mijn buurman en ik hadden bedacht dat het misschien wel leuk was voor de kinderen om in de grote vakantie zo’n waterglijbaan te huren. Dat kan makkelijk op een grasveldje dat hier in de buurt ligt.”

donatie, leefbaarheid, Spijkenisse, De Grasbuurt, saamhorigheid, buurtactiviteiten, Burendag

 

 

 

 

 

 

 

Mensen leren elkaar kennen

Het initiatief was zo succesvol dat de heren besloten een stichting op te richten en vaker iets te organiseren. Inmiddels organiseren ze elk jaar in juni een voetbaltoernooi. Ook zijn er al verschillende activiteiten geweest. Martin Prooi vertelt: “Je merkt dat de mensen het leuk vinden om elkaar op een andere manier te spreken.

Het is ook geen enkel probleem om vrijwilligers te vinden. Iedereen vindt het leuk om mee te helpen. In oktober 2011 hadden we een Halloweenmarkt georganiseerd, waar veel meer mensen kwamen dan we hadden verwacht. Dat bewijst dat er een grote behoefte is aan dit soort activiteiten.”

Burendag

Ook Burendag 2012 was een mooie aanleiding om met de buren weer wat leuks te verzinnen. Daarom besloot het bestuur van ‘De Grasbuurt’ om verschillende luchtkussens en een buikglijder te huren. Daarvoor is geld nodig, dus schreven ze NAM een brief met de vraag of NAM daaraan wilde bijdragen. NAM honoreerde dat verzoek, want dit soort initiatieven bevorderen de leefbaarheid in een buurt, en daar werken we graag aan mee. Ook voor dit jaar zit de Stichting alweer vol ideeën.  Meer weten over de activiteiten van ‘De Grasbuurt’? Kijk dan op hun website.