Jump menu

Main content |  back to top

Nieuws over de NAM

Buren op bezoek bij NAM-locatie De Tibben in Ee

Een groep van honderd omwonenden bracht donderdag 15 september een bezoek aan de NAM-locatie aan de Tibsterwei in Ee. Sinds drie weken boort de Drilltec Synergy er een nieuwe aardgasput. De Synergy is één van de mobiele boortorens die voor de NAM boorwerkzaamheden uitvoert. De bezoekers zorgden voor een goede sfeer en stelden veel vragen.
Buren op bezoek bij NAM-locatie De Tibben in Ee
Buren op bezoek bij NAM-locatie De Tibben in Ee
Piet Hoekstra en Sander Haan legden uit waarom de NAM op de locatie aan het werk is en hoe de Synergy werkt. Eddie Siemerink (geofysicus) gaf aan de hand van een presentatie uitleg over het boorproces en de de ondergrond. De omwonenden en Dorpsbelangen Ee kwamen zelf met het idee om de boorwerkzaamheden te bekijken. De NAM vindt het belangrijk om aan dergelijke verzoeken gehoor te geven. Voor de NAM-medewerkers was het weer een kans om te laten zien wat ze allemaal aan het doen zijn in de ‘achtertuin’ van de aanwezigen. Vol trots werd werd op veilige afstand van de boorinstallatie uitleg gegeven over de booractiviteiten.

Door deze boring verwacht de NAM ongeveer 1 miljard kubieke meter extra aardgas te kunnen winnen uit dit veld. Het gasveld hoort bij een van de 175 kleine gasvelden in Nederland. Door dit kleine veldenbeleid wordt het grote Groningen-veld (‘Slochteren’) gespaard. Zo profiteert Nederland zo lang mogelijk van haar grote en stabiele aardgasbuffer.