Jump menu

Main content |  back to top

Nieuws over de NAM

NAM trotse hoofdsponsor vernieuwde Drents Museum

NAM blijft de komende jaren de trotse hoofdsponsor van het Drents Museum. Na 15 maanden verbouwen verrichtte koningin Beatrix woensdag 16 november de opening van het vernieuwde en uitgebreide museum. In de nieuwe museumvleugel, ontworpen door Erick van Egeraat, wordt de openingstentoonstelling ’De Gouden Eeuw van China’ gepresenteerd. Naast deze specifieke openingstentoonstelling, die loopt tot april 2012, hebben ook de andere collecties van het Drents Museum weer een mooie plek gekregen en zijn er nieuwe elementen toegevoegd.
NAM trotse hoofdsponsor vernieuwde Drents Museum

NAM is al vele jaren de trotse hoofdsponsor van het Drents Museum. Naast het hoofdsponsorschap werken NAM en het Drents Museum ook nauw samen aan een nieuw Kindermuseum.  Het Kindermuseum dat energie als thema heeft, wordt onderdeel van het Drents Museum en richt zich specifiek op kinderen van 6 tot 12 jaar. Het wordt een innovatief concept waar kinderen spelenderwijs diverse facetten van energie ontdekken en beleven. Uniek aan het Kindermuseum is dat het thema energie niet alleen belicht wordt vanuit het heden en de toekomst maar dat juist het historisch perspectief verwerkt is in het concept.

De samenwerking tussen het Drents Museum en de NAM behelst veel meer dan alleen financiële steun. Zo heeft de NAM haar kennis beschikbaar en haar netwerk opengesteld voor de bouwers van het Kindermuseum, om het thema energie vorm en inhoud te geven.Verder zal de NAM in de toekomst vaker evenementen in het museum organiseren en bundelen we waar mogelijk onze onderwijsactiviteiten met het Drents Museum.

Het Kindermuseum, boordevol energie, opent medio 2012 haar deuren. Meer informatie is te vinden op de website van het Drents Museum.