Jump menu

Main content |  back to top

Nieuws over de NAM

Leerlingen RSG Wolfsbos winnen debatwedstrijd bij de NAM

RSG Wolfsbos uit Hoogeveen, en dan met name leerlingen van locatie De Groene Driehoek, hebben de eerste noordelijke editie van de debatwedstrijd Meet the Boss gewonnen.

Bovenbouwleerlingen van drie scholen voor voortgezet onderwijs kwamen op dinsdag 2 februari naar het kantoor van de NAM in Assen om mee te doen aan deze landelijke debatwedstrijd, die jaarlijks wordt georganiseerd door Jet-Net.

Jet-Net, het Jongeren Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding.

NAM als Jet-Net-bedrijf
De NAM is als Jet-Net-bedrijf verbonden aan vijf middelbare scholen, in Assen, Hoogeveen, Emmen, Leek en Groningen.
Een van de vele activiteiten van Jet-Net is een jaarlijkse debatwedstrijd met de 'baas' van een bedrijf. Aan deze eerste noordelijke editie deden RSG Wolfsbos uit Hoogeveen, GSG Schagen en de Lindenborg uit Leek mee. Bram Bruijn, NAM's exploration manager, trad bij die gelegenheid op als 'boss'.

Finale
Twee NAM'ers, Paul Zuurbier en Erik Groot, vormden samen met boss Bruijn de jury. En hoewel de onderlinge verschillen tussen de scholen klein waren, waren zij het er toch over eens dat de leerlingen van RSG Wolfsbos het beste hun standpunten wisten te verdedigen.
Daarmee gaat RSG Wolfsbos door naar de landelijke finale op 31 maart in Den Bosch.

Boss Bram Bruijn temidden van de winnaars. Zij tonen het t-shirt met NAM-logo dat zij tijdens de finale zullen gaan dragen.