Jump menu

Main content |  back to top

Nieuws over de NAM

Nieuwe naam voor boortoren Schoonebeek “Compact”

Maandag 11 mei werd in het kantoor in Schoonebeek de naam bekendgemaakt van de nieuwe boortoren die in juni ingezet gaat worden bij het herontwikkelingsproject Schoonebeek. De winnende naam Compact omschrijft de kern van deze nieuwe boortoren: hij is gemakkelijk verplaatsbaar en compacter en kleiner dan z’n voorgangers.

De boortoren wordt speciaal gemaakt voor de herontwikkeling van het olieveld in Schoonebeek. De boortoren die op dit moment aan het boren is in Schoonebeek zal in juni worden vervangen door Compact. Uiteindelijk zullen er 73 putten op de 18 NAM-locaties in Schoonebeek geboord worden.

De juryleden van de NAM en Drilltec (de ontwerper van de nieuwe boortoren) vroegen medewerkers binnen beide bedrijven mee te denken over de nieuwe naam. Zij ontvingen maar liefst 196 inzendingen. De winnende naam werd ingezonden door Marten Lambers van de NAM en Jurgen Strahtmann van Drilltec. Voor beide prijswinnaars was er een Ipod. Marten Lambers: "Ik vind het vooral een eer dat de naam die ik bedacht heb straks op de nieuwe boortoren te lezen is. Door z’n compacte vorm heeft de boortoren minder impact voor de omgeving."

In aanbouw zijnde boortoren Compact die voor het Schoonebeek-project gebruikt gaat worden.