Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

NAM trotse sponsor nieuwe bibliotheek Assen

Ruim 150 genodigden waren vrijdag 6 juli getuige van de opening van de nieuwe bibliotheek in Assen. Geheel in stijl openden Maurice Hoogeveen, wethouder gemeente Assen, en NAM directeur Bart van de Leemput de nieuwe bibliotheek. Door het “swipen” van twee digitale sleutels op het 4 bij 2 meter grote multi-touch scherm opende een virtueel boek en was de officiële opening een feit. Bibliotheek directeur Hanneke Veen kondigde in haar openingswoord bovendien trots aan dat de nieuwe bibliotheek genomineerd is voor de eretitel “beste bibliotheek van Nederland”.
Bibliotheek in Assen

De bibliotheek in Assen is de meest moderne en digitale van Nederland. Bezoekers kunnen informatie vinden, zien, maken en volgen via diverse mediavormen die tot nu toe ongekend waren in de wereld van de bibliotheek. Twee ‘touch tafels’, digitale displays bij alle leeseilanden, een metersgrote digitale ‘touch wand’, een opnamestudio en een speciale ruimte met high-tec apparatuur om beeldmateriaal te bewerken zijn de paradepaardjes van de bibliotheek. Al deze digitale toepassingen zijn mogelijk dankzij financiële steun van de NAM.

NAM probeert op verschillende manieren een steentje bij te dragen aan de samenleving. De samenwerking met de bibliotheek is uniek en hangt mede samen met de aanwezigheid van het NAM hoofdkantoor in Assen. In overleg met diverse partijen, waaronder de gemeente, is gekozen voor deze bijdrage. De digitalisering van de bibliotheek sluit mooi aan bij NAM haar kernactiviteiten waar technologie en innovatie ook sleutelbegrippen zijn. De bibliotheek is bovendien een plek die toegankelijk is voor alle inwoners van Assen en heeft voor alle leeftijden iets unieks te bieden.