Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Opnieuw aardbeving Noord-Groningen

In de provincie Groningen heeft zich donderdagavond 16 augustus omstreeks 22.30 uur een aardbeving voorgedaan. Het epicentrum lag in Loppersum en werd gevoeld van Oudeschip net boven Delfzijl tot in Haren net onder Groningen. De kracht van de beving van de beving is door het KNMI vastgesteld op 3,4 op de schaal van Richter. Tot vrijdagmiddag 15.30 uur heeft NAM 115 schademeldingen ontvangen.

De aardbeving was goed voelbaar in grote delen van de provincie. Het is zeer waarschijnlijk dat deze aardbeving verband houdt met de gaswinning uit het Groningen-gasveld.

Woensdag 15 augustus vond in de omgeving van Leermens, zes kilometer ten westen van Delfzijl, ook een aardbeving plaats. De kracht van deze beving is door het KNMI vastgesteld op 2,4 op de schaal van Richter.

De NAM realiseert zich dat deze aardbevingen voor overlast zorgen en soms zelfs schade kunnen veroorzaken hetgeen wij vanzelfsprekend betreuren. Wie schade denkt te hebben als gevolg van deze aardbevingen, kan dit schriftelijk melden aan de NAM, Afdeling Grondzaken, postbus 28000, 9400 HH Assen of via ons digitale schadeformulier.

De NAM heeft een speciale schaderegeling voor dit soort situaties, en laat meldingen onderzoeken door een onafhankelijke deskundige.

Algemene informatie over de relatie tussen gaswinning en aardbevingen, vindt u op www.knmi.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.tcbb.nl.