Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Stand van zaken schadeafhandeling aardbeving

Graag brengen wij u op de hoogte van de stand van zaken rond de schadeafhandeling na de aardbevingen van 15 en 16 augustus in de regio Loppersum/Middelstum. In totaal hebben op dit moment 1980 mensen hun schade bij de NAM gemeld. Vrijwel al deze mensen zijn door NAM-contactpersonen benaderd. Deze blijven het persoonlijk contact voor iedere schademelder. Er is met elke schademelder gesproken over de gemelde schade, over de ervaringen en er is uitleg gegeven over NAM’s aanpak qua schadeafhandeling.

Mensen die hun schade hebben gemeld voor 1 oktober 2012 kunnen ervan uitgaan dat er uiterlijk eerste helft december een taxateur op bezoek zal zijn geweest. Aan mensen die een schade na 1 oktober 2012 hebben gemeld vragen we geduld te hebben omdat het wellicht wel begin 2013 kan worden voordat er een taxateur op bezoek komt.

De NAM wil de schades heel zorgvuldig op laten nemen en afhandelen en dit neemt tijd in beslag. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. Bijna de helft van alle mensen heeft inmiddels een  gecertificeerde schadeexpert op bezoek gehad voor een persoonlijke taxatie. De overige adressen worden de komende tijd door hen bezocht. Zo’n 70 personen hebben naar aanleiding van het bezoek van de schade-expert al een taxatierapport ontvangen. In sommige gevallen werken (bij voorkeur lokale) aannemers al aan het repareren van de schades.

Meer informatie kunt u vinden op de speciale pagina over de schadeafhandeling.

Hier wordt alle informatie rondom de schadeafhandeling geplaatst.