Jump menu

Main content |  back to top

Overzicht berichten

 • 30/12/2014 Aardbeving bij Woudbloem

  In de vroege ochtend van dinsdag 30 december heeft om 3.37 uur een aardbeving plaatsgevonden.

 • 24/12/2014 Boring eerste diepte geofoonput Zeerijp

  Op de NAM-locatie Zeerijp aan de Groeveweg is in de laatste maanden van 2014 dag en nacht hard gewerkt aan de boring van de eerste van twee diepe putten voor de installatie van permanente geofoons.

 • 19/12/2014 Efficiencywinst in gaswinning door nieuw type afscheider

  Bij de winning van aardgas komt onder meer productie water en aardgascondensaat mee naar boven uit de diepe ondergrond. Gasproducenten scheiden deze vloeistoffen bovengronds van het aardgas. Samen met het hightech bedrijf Twister testte NAM onlangs een nieuwe technologie voor het efficiënter en milieuvriendelijker scheiden van gas en vloeistof. De bedrijven voerden een test uit op een gasput van de NAM-locatie in Sappemeer. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft het project medegefinancierd. De resultaten van deze technische beproeving waren boven verwachting en geven vertrouwen in functioneren van dit nieuwe type scheider.

 • 16/12/2014 Reactie NAM op Kamerbrief gaswinning Groningen

  NAM heeft kennisgenomen van het kabinetsbesluit zoals beschreven in de Kamerbrief over gaswinning in Groningen die vandaag aan de Tweede Kamer is verstuurd. Gerald Schotman, directeur van NAM: “Het is goed dat het Kabinet nu een besluit heeft genomen. Bewoners in Groningen ervaren veel overlast als gevolg van de aardbevingen door gaswinning. Er ligt nu een breed en samenhangend pakket aan maatregelen gericht op veiligheid, schadeherstel, en leefbaarheid en economisch perspectief.”

 • 11/12/2014 NAM voert werkzaamheden uit op locatie Oudeweg (gemeente Slochteren)

  De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voert werkzaamheden uit op gasproductielocatie Oudeweg nabij Siddeburen (gemeente Slochteren). Voor de werkzaamheden zal er extra transport van en naar de locatie plaatsvinden. Indien nodig werken wij ook na 16.00 uur en werken wij met kunstlicht aan het begin en eind van de werkdag. In de periode van 23 december tot 5 januari voeren wij geen werkzaamheden uit. Naar verwachting ronden wij de werkzaamheden half januari af. Over de werkzaamheden hebben wij direct omwonenden met een brief geinformeerd.

 • 04/12/2014 Werkzaamheden NAM locatie bij Blijham

  Zoals eerder gecommuniceerd, wil de NAM medio 2015 een boring uitvoeren op de bestaande Langebrug locatie aan het Oosteinde te Blijham. Dit is een van de twaalf boringen die NAM jaarlijks in Nederland uitvoert. Om deze boring bij Blijham te realiseren, worden in de komende tijd voorbereidende werkzaamheden op de locatie uitgevoerd. Er worden werkzaamheden uitgevoerd om de locatie geschikt te maken voor de komst van de boortoren. Zo wordt ondermeer  de oude asfaltlaag weggefreesd en een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Deze activiteiten worden overdag uitgevoerd gedurende circa twee weken.

 • 04/12/2014 Fakkelen tijdens werkzaamheden ondergrondse gasopslag Norg

  De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voert deze maand onderhoudswerkzaamheden uit aan twee gasputten op de locatie van de ondergrondse gasopslag Norg. Beide putten zijn begin dit jaar geboord en zullen worden ingezet voor de opslag en productie van aardgas. Bij het opstarten van deze putten komt een eerste hoeveelheid gas vrij dat niet kan worden gebruikt. Dit gas verbranden wij met vier tijdelijke fakkels.

 • 28/11/2014 Hoe vind je een gasveld?

  Jeugd techniek Jet-Net Career day NAM Shell Gouden Bodem Zwolle

 • 27/11/2014 Werkzaamheden NAM langs N362

  De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voert vanaf vrijdag 28 november tot en met vrijdag 19 december 2014 werkzaamheden uit ten noorden van de provinciale weg N362, ter hoogte van de Geefweersterweg, gemeente Delfzijl.

 • 21/11/2014 Fakkelen tijdens werkzaamheden Ondergrondse Gasopslag Grijpskerk

  De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voert in de week van 24 tot 28 november onderhoudswerkzaamheden uit op de locatie van de ondergrondse gasopslag. Hierdoor is het mogelijk dat er afgefakkeld gaat worden. Dit betekent dat op de fakkelpijp op de locatie –waar altijd een vlam te zien is- mogelijk een grotere vlam staat.

 • 20/11/2014 Werkzaamheden Munnekezijl na boring

  NAM gaat de aankomende periode werkzaamheden uitvoeren om de recent geboorde put in Munnekezijl, aan te sluiten om deze gereed te maken voor de winning van gas.

 • 11/11/2014 Aardbeving bij Amen (Drenthe)

  Dinsdag 11 november heeft om circa 14.27 uur een aardbeving plaatsgevonden in het Drentse gasveld Eleveld. Het KNMI stelde de kracht van de beving vast op 2.0 op de schaal van Richter met een epicentrum nabij de Drentse plaats Amen.

 • 05/11/2014 Update: Aardbeving bij Zandeweer

  In de vroege ochtend van woensdag 5 november heeft om circa 2.15 uur een aardbeving plaatsgevonden.

 • 02/11/2014 Veel belangstelling stikstof project De Wijk-gasveld

  Op zaterdag 1 november bezochten circa 100 belangstellenden het mobiele kantoor van NAM tijdens de Open Bedrijvendag van gemeente De Wolden.

 • 29/10/2014 Spelenderwijs kennis maken met verkeersregels

  Feestelijke opening van het Mobiele Verkeersplein in Maasland en Naaldwijk.

 • 15/10/2014 NAM voert onderhoudswerkzaamheden uit op Ameland

  De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wint al ruim dertig jaar gas op en nabij Ameland onder de Noordzee en de Waddenzee. De aanwezigheid van NAM is zichtbaar met twee productieplatforms voor de Noordzeekust. Aan de oostkant van het eiland nabij ‘Het Oerd’ ligt een landlocatie verscholen tussen de duinen. Om de gasproductie op peil te houden voert NAM geregeld onderhoudswerkzaamheden uit op haar locaties. Zo ook in de komende maanden op de landlocatie Ameland-Oost-1. Een aantal activiteiten is zichtbaar op het eiland zoals het transport van diverse materialen naar deze winlocatie

 • 15/10/2014 NAM voert onderhoudswerkzaamheden uit locatie Borgsweer

  De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voert werkzaamheden uit locatie Borgsweer aan de Warvenweg.Hier injecten wij al vele jaren water via injectieputten in de diepe ondergrond. De komende weken zijn onze werkzaamheden voor de omgeving mogelijk zichtbaar en hoorbaar.

 • 07/10/2014 Kroonborg te water

  Op 6 oktober is de tewaterlating van de Kroonborg succesvol verlopen. Ruim 350 aanwezigen, waaronder twee schoolklassen, zagen het schip de helling afglijden op de werf in Delfzijl. De Koninklijke Wagenborg ondersteunt NAM de komende tien jaar met offshore operaties voor de gaswinning. Koninklijke Niestern Sander heeft hiervoor het schip gebouwd.

 • 30/09/2014 Aardbeving bij Ten Boer

  Dinsdagmiddag 30 september heeft om circa 13.42 uur een aardbeving plaatsgevonden in de omgeving van Ten Boer. Het KNMI stelde de kracht van de beving vast op 2.8 op de schaal van Richter. De beving houdt verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld.

 • 29/09/2014 Te weinig aardgas na boring in Naaldwijk

  Eind augustus, begin september is een productietest uitgevoerd bij de nieuwe boorput op de NAM-locatie Naaldwijk, gelegen tussen de Kade van Ras en Burgemeester Elsenweg. Deze test is gedaan om te onderzoeken hoeveel aardgas in de ondergrond aanwezig is. De test heeft uitgewezen dat er te weinig aardgas zit om het veld rendabel in productie te nemen.

 • 16/09/2014 NAM voert onderhoud uit op meetlocatie De Hond

  De Hond onderhoud

 • 02/09/2014 Voorspoedige voortgang werkzaamheden Naaldwijk

  Op de NAM-locatie Naaldwijk, gelegen tussen de Kade van Ras en Burgemeester Elsenweg, verlopen de werkzaamheden voorspoedig, zelfs sneller dan verwacht.

 • 01/09/2014 Brandweer oefent op Schoonebeek-locatie

  De brandweer van de gemeente Emmen oefent maandagavond 1 september samen met NAM op een NAM-locatie nabij de Lauensteinstraat in Schoonebeek.

 • 01/09/2014 NAM Open Dag Grijpskerk groot succes

  Zaterdag 30 augstus opende NAM haar deuren voor geinteresseerden in de regio Grijspskerk. In deze regio staan de installaties voor gasopslag, maar er wordt ook gas behandeld zodat het thuis gebruikt kan worden.

 • 29/08/2014 Gerald Schotman nieuwe directeur Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM)

  Gerald Schotman is met ingang van 1 oktober 2014 benoemd als nieuwe directeur van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM)*. Hij is sinds 2009 de Chief Technology Officer en Executive Vice President Innovatie en Research & Development Shell.

 • 15/08/2014 Onderhoud en fakkelen op locatie ’t Zandt 18 en 19 augustus

  Vanaf 18 augustus wordt onderhoud gedaan op de NAM-locatie ’t Zandt aan de Korenweg. Om het onderhoudswerk veilig te kunnen doen, wordt de installatie drukvrij gemaakt via de brandvlam.

 • 11/08/2014 Laatste fase productiegereed maken nieuwe boorput in Naaldwijk

  Maandag 11 augustus is gestart met de laatste stap voor het productiegereed maken van de nieuwe boorput op de NAM-locatie Naaldwijk, gelegen tussen de Kade van Ras en Burgemeester Elsenweg.

 • 09/08/2014 Aardbeving bij Appingedam

  Zaterdagavond 9 augustus 2014 heeft om circa 17.55 uur een aardbeving plaatsgevonden in de omgeving van Appingedam. Het KNMI stelde de kracht van de beving uiteindelijk vast op 2.0 op de schaal van Richter. De beving houdt verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld.

 • 22/07/2014 Uitslag energiespel Fiets4Daagse

  Op donderdag 24 juli passeerden honderden fietsers de ondergrondse gasopslag van NAM in Langelo. Medewerkers van NAM stonden klaar om vragen van deelnemers aan de Fiets4Daagse, met als startplaats Norg, te beantwoorden. Deelnemers konden er ook meedoen aan het energiespel. De prijswinaars van het spel dat in Langelo gespeeld kon worden zijn Noor Kasterman uit Amsterdam, Annette Hoogland uit Nieuw Roden en W.G.J. van Leeuwen uit De Lier. De winnaars ontvangen hun prijs thuis.

 • 17/07/2014 Werkzaamheden aan de Warmtekrachtcentrale Schoonebeek

  De afgelopen periode hebben we uitgebreide werkzaamheden verricht op onze locatie WKC/OBI aan de Beekweg. Op korte termijn zijn we nog bezig met het testen van de hulpstoomketel op de WKC/OBI. Hierbij worden gelijktijdige geluidsmetingen uitgevoerd, zowel op onze locatie als bij enkele omliggende woningen/boerderijen.Wanneer dit precies gebeurt, is afhankelijk van weersomstandigheden. De geluidsmetingen zullen ook 's avonds en 's nachts plaatsvinden.

 • 16/07/2014 Tijdelijke werkzaamheden op gaswinningslocatie Faan aan de Fanerweg te Grootegast

  Binnenkort start NAM met het aanvoeren van het benodigde materieel. Hierdoor zijn er meer transportbewegingen dan u gewend bent richting onze locatie Faan.

 • 07/07/2014 Enthousiaste reacties op combinatie NAM kantoor en MFA Anjum

  Inwoners van Anjum hebben gisteravond vrijwel unaniem enthousiast gereageerd op de plannen voor de bouw van het multifunctionele accommodatie (MFA) in het dorp. Ook raadsleden van de gemeente Dongeradeel toonden zich positief over de schetsen. Dat bleek tijdens een presentatie van de Werkgroep De Dobbe en de NAM over de realisatie van het gezamenlijk centrum in het hart van Anjum.

 • 20/06/2014 Inwoners Engwierum onder de indruk van boortechniek

  Op donderdagavond 19 juni hebben enkele tientallen inwoners uit Engwierum een bezoek gebracht aan de tijdelijke boorintsallatie van de NAM. De toren staat enkele maanden nabij het dorp om een klein gasveld aan te boren. Het gasveld bij Engwierum is een van de 175 relatief kleine gasvelden in Nederland.

 • 19/06/2014 Fakkelen en ruimere werktijden gasopslag bij Langelo

  Op de gasopslag van NAM bij Langelo wordt hard gewerkt om alle bouw- en constructiewerkzaamheden voor 1 december 2014 klaar te krijgen. Het werk op de gasopslag bij Langelo is erop gericht om de capaciteit van de faciliteit te vergroten. Per 1 december moet de gasopslag weer gereedstaan om bij te springen op koude dagen.

 • 28/05/2014 Werkzaamheden op locaties De Eeker, Schaapbulten, Zuiderpolder en Grijpskerk

  In de komende maanden gaat NAM op een aantal locaties op het Groningen-gasveld onderhoudswerk uitvoeren. Om het onderhoudswerk veilig te kunnen uitvoeren worden deze locaties tijdelijk stilgelegd en gasvrij gemaakt.

 • 26/05/2014 NAM’s kleinste gaswinningsunit in Kollumerpomp geplaatst

  Afgelopen week is op de NAM locatie Kollumerpomp een high tech gaswinningsunit geplaatst. Het is NAM’s kleinste gaswinningsunit in Fryslan en is bestemd om aardgas uit kleine gasvelden te produceren.

 • 22/05/2014 Houd veilige afstand - seismisch onderzoek Noordzee

  NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) doet seismisch onderzoek om beter inzicht te krijgen in de olie- en gasvoorraden in drie gebieden van de Noordzee tot ongeveer eind augustus.

 • 14/05/2014 Jaknikker in Nederlands Openluchtmuseum in beweging gezet

  Met een druk op de knop en een energieke dansvoorstelling is op dinsdag 13 mei de jaknikker in het Nederlands Openluchtmuseum weer in beweging gezet. De jaknikker, afkomstig van NAM’s oliewinplaats Berkel-4 (Rotterdam), staat in het Openluchtmuseum symbool voor de winning van fossiele brandstoffen uit Nederlandse bodem, een van de vensters in de Canon van Nederland.

 • 12/05/2014 Aanpassing en werkzaamheden Gaszuiveringsinstallatie NAM Emmen

  In verband met onderhoudswerkzaamheden en aanpassingen op het terrein van de Gaszuiveringsinstallatie van de NAM aan de Phileas Foggstraat in Emmen, is het nodig om de installatie drukvrij te maken. Dat betekent dat vanaf maandag 19 mei 2014 gedurende twee weken extra afgefakkeld wordt via de hoge fakkelpijp op het terrein. Er is dan een grotere vlam te zien dan normaal.

 • 09/05/2014 Ee Dorpsommetje rijker

  Op zaterdag 10 mei wordt in Ee (Friesland) het Dorpsommetje, Flaakspaad, officieel in gebruik genomen. Dorpsbelang Ee heeft na overleg met NAM een bijdrage ontvangen waarmee het Flaakspaad gerealiseerd is. NAM manager Elke Rettberg verricht samen met Johannes Kramer, gedeputeerde van de Provincie Friesland de officiële opening. De inwoners van Ee zijn uitgenodigd om voorafgaand aan het officiële moment samen een ontbijt te nuttigen in Dorpshuis de Jister in Ee.

 • 07/05/2014 Permanente NAM-expo brengt oliewinning Schoonebeek in beeld

  Stichting De Spiker en NAM openen 7 mei een permanente expositie over aardoliewinning in Schoonebeek die meerdere jaren te bezoeken is. In de prachtig gerenoveerde boerderij vlakbij het centrum kunnen inwoners en toeristen alles te weten komen over de komst van de oliewinning tot aan de moderne technieken van tegenwoordig.

 • 02/05/2014 Werkzaamheden Schoonebeek Westerse Bos

  In verband met reparatiewerkzaamheden op onze locatie 2300 in Schoonebeek, nabij het Westerse Bos, wordt er extra activiteit verwacht op en rondom deze locatie. In verband met het vervangen van de ondergrondse pomp in een van de olieproductieputten worden onder andere extra lichtmasten opgesteld en kan er geluidsoverlast ontstaan.

 • 25/04/2014 Werkzaamheden Ondergrondse Gasopslag Norg (Langelo)

  Vanaf maandag 28 april gaat de productieinstallatie op de ondergrondse gasopslag Norg in de jaarlijkse onderhoudsstop. Om hier veilig aan te kunnen werken moet de productieinstallatie vrijgemaakt worden van het aardgas. Op maandag 28 april zal er daarom op die dag worden gefakkeld.

 • 22/04/2014 Tijdelijke boorinstallatie op gaswinlocatie Numansdorp

  Begin april is NAM begonnen met het plaatsen van een tijdelijke boorinstallatie op bestaande gaswinlocatie Numansdorp gelegen aan de Kloostersweg in Klaaswaal. Voorafgaand aan de plaatsing van de boorinstallatie wordt begonnen met het aanvoeren van alle materiaal dat benodigd is voor de boring. Het boren van de derde put op de locatie is inmiddels gestart. De boring aan de Kloostersweg neemt om en nabij acht weken in beslag.

 • 17/04/2014 Girlsday in Drents Museum

  Donderdag 17 april zijn 100 jonge girls uit het eerste jaar van het voorgezet onderwijs uitgenodigd om de door NAM, het Drents Museum en medewerkers van de Discovery truck georganiseerde girlsday in het Drents Museum te bezoeken.

 • 16/04/2014 Planetron Dwingeloo woensdag 16 april toneel van achste Jet-Net Quizdag

  Techniek en chemie staan al jarenlang centraal in de noordelijke Jet-Net quizdag. Voor de achste keer volgen honderd leerlingen van vijf Jet-Net scholen uit het Noorden workshops, voeren praktijkopdrachten uit en beantwoorden quizvragen. Met deze dag brengen bedrijfsleven en kennisinstellingen de wereld van chemie en techniek onder de aandacht van leerlingen.

 • 09/04/2014 Werkzaamheden NAM-locatie ’t Zandt

  In de nacht van 9 op 10 april gaat NAM werkzaamheden uitvoeren bij de gaswinningslocatie bij ’t Zandt. De werkzaamheden worden doorlopend verricht, waardoor het noodzakelijk is om ook gedurende de nacht door te werken.

 • 24/03/2014 Kinderen en NAM collega’s in actie tijdens NLdoet

  In Echten (DR) waren voor Nldoet op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart verschillende activiteiten op touw gezet. Leerlingen van OBS ’t Echtenest hebben op vrijdagmiddag samen met ouders en een groep NAM-collega’s van de nabij gelegen NAM-locatie Ten Arlo en kantoor Assen de wegen en het Kraaienbos in Echten zwerfvuilvrij gemaakt. De oogst was enorm, van wieldoppen tot blikjes en zelfs bakstenen en een nog geldig rijbewijs.

 • 19/03/2014 Aardbeving bij Rottum

  Dinsdagavond 18 maart 2014 heeft om 22.15 uur een aardbeving plaatsgevonden nabij het dorp Rottum in de gemeente Eemsmond. Het KNMI stelde de kracht van de beving vast op 2.1 op de schaal van Richter. De beving houdt verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld.

 • 17/03/2014 App voor meer veiligheid van werknemers wint CASOS-prijs

  CASOS, een alliantie van NAM-aannemers, heeft een baar goud uitgereikt aan NAM-Cofely voor het ontwikkelen van een veilligheids-app. Met deze app staan werknemers die zonder collega’s werken op klantlocaties, automatisch in verbinding met de alarmcentrale voor noodgevallen. De baar is de prijs voor het winnen van ‘The rush for the Golden Best Practice’. Volgens de jury was Cofely de overtuigende winnaar door haar toekomstgerichtheid te combineren met eenvoud en doelmatigheid.

 • 14/03/2014 Risico’s voor onbevoegden die gaslocaties betreden

  Vanuit onze zorg voor de veiligheid van mensen op en rond onze gaslocaties brengen wij het volgende onder uw aandacht. In de afgelopen periode zijn op diverse gaslocaties van NAM acties uitgevoerd. Wij vinden het van belang om u te informeren over de risico’s die onbevoegden lopen wanneer zij dit soort acties op een werkende gaslocatie uitvoeren. De meest recente acties worden door ons als gevaarlijk beschouwd. Daarbij werd niet alleen de locatie illegaal betreden, maar ook de installatie gemanipuleerd.

 • 13/03/2014 Berkel Jaknikker krijgt tweede leven in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

  Nog niet zo lang geleden stonden de jaknikkers nog gestaag te knikken op NAM locatie Berkel in de Rotterdamse wijk Schiebroek. Op 2 oktober 2013 werden de jaknikkers daar definitief stopgezet. Op dat moment waren er al gesprekken gaande tussen NAM en het Openluchtmuseum over een samenwerking waarbij een van de jaknikkers in de collectie van het museum opgenomen zou worden als symbool van het venster ‘de Gasbel’, onderdeel van de Canon van Nederland.

 • 11/03/2014 Aardbeving bij Schildwolde

  Op dinsdag 11 maart heeft om 10.08 uur een aardbeving plaatsgevonden nabij Schildwolde in de gemeente Slochteren. Het KNMI stelde de kracht van de beving vast op 2,3 op de schaal van Richter. De beving houdt verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld.

 • 03/03/2014 NAM schenkt speeltoestellen aan Warfstermolen

  Onder een stralende zonnehemel zijn op woensdag 26 februari de nieuwe speeltoestellen die in de winterperiode in de speeltuin in Warfstermolen geplaatst zijn officieel in gebruik genomen.

 • 03/03/2014 Onderhoudswerkzaamheden locatie Oude Pekela in de periode maart t/m mei 2014

  NAM heeft sinds 1995 een locatie in Oude Pekela. Deze bevindt zich aan de Raadhuisweg achter het AZC. NAM heeft hier twee putten in productie. Dat betekent dat er uit twee putten aardgas wordt gewonnen. De winning van het aardgas in Oude Pekela loopt naar verwachting in 2018 ten einde omdat het grootste deel van het aardgas uit dit veld dan gewonnen is.

 • 03/03/2014 Werkzaamheden op locatie Wildervank aan de Woortmanslaan

  In de komende maanden zullen wij op de bestaande gasbehandelingslocatie van NAM, gelegen aan de Woortmanslaan in Wildervank diverse werkzaamheden gaan uitvoeren. De werkzaamheden betreffen sloop, onderhoud- en inspectiewerkzaamheden aan de gasbehandelinsinstallatie.

 • 13/02/2014 Aardbeving nabij Leermens

  In de vroege ochtend van 13 februari heeft om 03.13 uur een aardbeving plaatsgevonden nabij Leermens. Het KNMI stelde de kracht van de beving vast op 3,0 op de schaal van Richter. De beving houdt verband met de gaswinning uit Groningen-gasveld.

 • 06/02/2014 Aardbeving bij Assen

  Op woensdagavond 5 februari heeft zich omstreeks 22.25 uur een aardbeving voorgedaan in de omgeving van Geelbroek (Assen). Het KNMI stelde de kracht van de beving vast op 2,0 op de schaal van Richter.

 • 04/02/2014 Laatste werkende jaknikker naar Openluchtmuseum

  Met veel plezier laten NAM en het Nederlands Openlucht Museum weten een samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten voor een periode van in ieder geval 10 jaar. De samenwerking houdt onder andere in dat NAM een jaknikker schenkt aan het Openluchtmuseum.

 • 03/02/2014 Installatie permanente geofoons in Zeerijp

  Binnenkort start NAM met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor het installeren van permanente geofoons in de ondergrond van het Groningen-gasveld.

 • 03/02/2014 Werkzaamheden NAM locatie Kiel-Windeweer van 10 februari tot en met 10 maart 2014

  De Nederlandse Aardolie Maatschappij wint sinds 2003 aardgas vanaf gaswinningslocatie Kiel-Windeweer 1 aan de Kielsterachterweg. NAM start komende periode met werkzaamheden op deze locatie.

 • 30/01/2014 NAM zoekt Operations, Maintenance & Well Intervention Technicians

  NAM is op zoek naar Operations, Maintenance & Well Intervention Technicians voor verschillende locaties in Noord-Nederland, Den Helder, Pernis en Offshore.

 • 25/01/2014 Incident nabij NAM-locatie Zeerijp

  In de nacht van 25 januari is een verdacht pakketje aangetroffen nabij NAM-locatie Zeerijp in de Gemeente Loppersum.

 • 17/01/2014 Besluit Kamp biedt perspectief voor Groningen

  Het voorgenomen besluit van minister Kamp over de gaswinning in Noordoost-Groningen biedt perspectief aan de inwoners van de regio en aan NAM. Een breed pakket aan maatregelen gericht op veiligheid en leefbaarheid zorgt ervoor dat gaswinning ook in de toekomst verantwoord is. Minister Kamp heeft aangegeven dat met dit pakket aan maatregelen bijna 1,2 miljard euro is gemoeid over de komende vijf jaar.

 • 14/01/2014 Protestacties en veiligheid

  In afwachting van het besluit van minister Kamp van Economische Zaken over de toekomst van gaswinning in Groningen, is het onrustig in de provincie en vinden diverse acties plaats. De minister heeft aangegeven in januari 2014 zijn besluit te nemen en dit te komen toelichten. NAM begrijpt goed dat Groningers voor hun belangen opkomen en hun mening willen laten horen.

 • 06/01/2014 Werkzaamheden ondergrondse gasopslag Norg

  De komende periode vinden er weer verschillende activiteiten plaats op de ondergrondse gasopslag in Langelo.