Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Update werkzaamheden Holtheme in verband met reparatie productiewaterleiding

De komende dagen wordt nabij Holtheme verder gewerkt om de lekkage aan een productiewaterleiding nader te onderzoeken en te repareren. Gistermiddag werd een natte plek geconstateerd op een weiland nabij Holtheme in de gemeente Hardenberg. De leiding tussen de NAM-locaties De Hulte en Rossum Weerselo centraal is meteen afgesloten.

NAM medewerkers zijn direct ter plaatse gegaan. NAM gaat er op dit moment vanuit dat het gaat om productiewater afkomstig uit de leiding van Schoonebeek naar Twente. De verschillende overheden en diensten zijn geïnformeerd en ter plekke geweest.

Gisteravond en vannacht is het vrijgekomen productiewater ter plaatse weggezogen, tot op heden zo’n 300 liter water. De lekbron is ingedamd, zodat verspreiding van water voorkomen wordt. Op dit moment worden werkzaamheden uitgevoerd om ter plaatse de leiding op te kunnen graven.

De leiding met een doorsnede van 50 cm transporteert sinds 2011 productiewater en ligt op een diepte van ca 1,70 meter. Het productiewater is afkomstig van de oliewinning in Schoonebeek en wordt  in lege gasvelden in Twente geïnjecteerd.