Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Update werkzaamheden Holtheme

De komende dagen wordt nabij Holtheme verder gewerkt om de lekkage aan een productiewaterleiding nader te onderzoeken en te repareren. Donderdagmiddag 16 april werd een waterplas geconstateerd op een weiland nabij Holtheme in de gemeente Hardenberg. De leiding tussen de NAM-locaties De Hulte en Rossum Weerselo centraal is toen meteen afgesloten. De lekbron werd ingedamd, zodat verspreiding van water voorkomen wordt.
De komende dagen wordt nabij Holtheme verder gewerkt om de lekkage aan een productiewaterleiding nader te onderzoeken en te repareren.

Afgelopen weekend werd met bronbemaling het vrijgekomen productiewater weggepompt. Maandag is de leiding opgegraven voor een uitwendige inspectie, waarbij geen beschadiging aan de bovenzijde zichtbaar was. Er worden nu werkzaamheden uitgevoerd om het resterende water uit de leiding te verdrijven, zodat bij reparatie geen water vrijkomt. Vervolgens zal in de komende tijd de leiding worden gerepareerd.

De leiding met een doorsnede van 50 cm transporteert sinds 2011 productiewater en ligt op een diepte van ca 1,70 meter. Het productiewater is afkomstig van de oliewinning in Schoonebeek en wordt  in lege gasvelden in Twente ge├»njecteerd.