Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Wat vet zeg!

Leerlingen van CBS Braakhekke school uit Emmer-compascuum werken twee weken lang aan een project dat over de Drentse Bodem gaat. Want wat zit er in de Drentse Bodem, zijn dat turf, aardgas of aardolie? Zitten er nog andere schatten in de bodem en waar gebruiken we deze bodemschatten voor, hoe sporen we ze op? Allemaal zaken om uit te zoeken.
what zeg knows

Op maandag 30 mei gingen de leeringen op zoektocht en brachten een bezoek aan het Oliemuseum in Schoonebeek, kregen een speciale olieles en deden mee aan een oliequiz. Als klap op de vuurpijl werd in de speciale boorsimulator in de Boo in Schoonebeek een paar meter ‘geboord’. ‘Wat vet hé’ merkte een van de leerlingen op, ‘dit is wel een erg leuke verjaardag’.

what zeg knows

Toen aan het eind van de les duidelijk was dat aardolie en aardgas niet in een groot ondergronds meer maar in een zandsteenlaag zit en dat aardolie in speelgoed, make-up en medicijnen kan zitten was het tijd voor ontspanning. De leerlingen mochten stoom af blazen op het mooie Multi Functionele Speelterrein achter de Boo in Schoonebeek en hun broodje op eten. Met een volle maag en heel veel kennis over de Drentse bodemschatten in de rugtas en hoofden was het tijd om weer naar school terug te keren.