Jump menu

Main content |  back to top

NIEUWS

Dorpsbewoners Schoonebeek uitgenodigd in verbouwde Boô

23/10/2014

De vernieuwde Boô van binnen èn van buiten eens goed bekijken? Dat kan, want de verbouwing is klaar! Schoonebeekers worden daarom van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op woensdagmiddag 29 oktober van 17.00 tot 18.30 uur.

Boringen Schoonebeek afgerond

17/07/2014

De boortoren is inmiddels vertrokken uit Schoonebeek, na het boren van twee putten in het ondergrondse olieveld. De boring vanaf onze locatie 2900, nabij de wijk Stroomdal, is al enige tijd geleden. De boring op onze locatie 1500 duurde iets langer dan verwacht, maar is nu ook gereed.

Werkzaamheden in verband met boring in Schoonebeek gestart

09/05/2014

Vrijdag 9 mei wordt op de NAM-locatie 2900 aan de Portlandweg in Schoonebeek gestart met de opbouw van een geluidsscherm. Het geluidsscherm, van enkele meters hoog en vele meters breed, wordt opgezet om te voorkomen dat het dorp Schoonebeek, en met name de wijk Stroomdal, onnodig last zal gaan ondervinden van de boring die NAM halverwege mei op die locatie gaat uitvoeren.

Kom naar de inloopavond van NAM in Schoonebeek

18/03/2014

Om de productie goed op gang te brengen en te houden zijn regelmatig werkzaamheden nodig. Op donderdag 27 maart organiseren we daarom een inloopavond om uit te leggen wat onze werkzaamheden inhouden en waarom ze nodig zijn.

Het Boôveld in Schoonebeek bruist van energie

19/11/2012

Op zaterdag 17 november werd in Schoonebeek Het Boôveld in gebruik genomen. Op deze plek, het voormalige trainingscentrum De Boô van NAM, is nu een multifunctioneel sportveld. Op de speeltoestellen kunnen ook mindervalide kinderen spelen. Het veld is een geschenk van NAM aan de inwoners van Schoonebeek.

Lees hier

Onder het Drentse dorp Schoonebeek ligt op een diepte van zo’n 800 meter het grootste aardoliereservoir op het vasteland van West-Europa.

Sinds januari 2011 produceert NAM opnieuw olie in Schoonebeek, dankzij een combinatie van horizontale putten en lage-drukstoominjectie.

Bij de oliewinning komt ook water en aardgas mee naar boven. De oliebehandelingsinstallatie scheidt deze stoffen van elkaar.

In 1943 ontdekte de Bataafsche Petroleum Maatschappij onder het Drentse Schoonebeek een olieveld. Een ontzettend belangrijke vondst, zo bleek later.

De Duitse krant Hannoversche Allgemeine Zeitung besteedde deze week uitgebreid aandacht aan het dorp Schoonebeek, een dorp waar NAM al jaren onverbrekelijk mee verbonden is. Lees het artikel met in de hoofdrol de familie Ensink uit Schoonebeek.