Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Het Boôveld in Schoonebeek bruist van energie

Op zaterdag 17 november werd in Schoonebeek Het Boôveld in gebruik genomen. Op deze plek, het voormalige trainingscentrum De Boô van NAM, is nu een multifunctioneel sportveld. Op de speeltoestellen kunnen ook mindervalide kinderen spelen. Het veld is een geschenk van NAM aan de inwoners van Schoonebeek.

Het MultiFunctioneel Sportveld het Boôveld ligt aan de Burgemeester Ossenlaan in Schoonebeek, achter het voormalige De Boô-trainingscentrum van NAM. Het sportveld is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen NAM, Dorpsbelangen Schoonebeek, gemeente Emmen, Welzijngroep Sedna en het dorpsteam Schoonebeek. Het is een geschenk van NAM aan de inwoners van Schoonebeek. NAM doet dat omdat ze graag iets terug wil doen voor gemeente waar ze werkzaam is. De wens van de inwoners van Schoonebeek om ‘iets’ te doen met het terrein achter De Boô is hiermee in vervulling gegaan.

 

Feestelijke opening

De opening gebeurde heel feestelijk met muziek. ’s Morgens stond er een kleurrijke stoet bij ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek. Muziekkorps De Bazuin en een grote groep kinderen uit Schoonebeek marcheerden in optocht naar het Boôveld. Rond 10.00 uur werd het multifunctionele sportveld officieel geopend door adjunct-directeur van NAM Barend Botter, wethouder Mariet Thalens, Albert Doezeman, voorzitter van Dorpsbelangen Schoonebeek, en een aantal kinderen.

 

Ook voor mindervalide kinderen

Het Boôveld is één van de weinige openbare speelplekken die ook geschikt zijn voor mindervalide kinderen. Het terrein is ingericht met ‘Play for All’-toestellen. De opzet van het Play for All-concept is dat álle kinderen met elkaar kunnen spelen. Dus kinderen met én zonder beperking. Er staat een wip waarin je kunt liggen, speciale schommels met diverse schommelzitjes en een boortorenglijbaan. Het speelveld was direct al een groot succes: voordat de officiële openingshandeling verricht was, speelden de kinderen al naar hartenlust op de toestellen.