Jump menu

Main content |  back to top

Werkzaamheden op NAM-locatie Korperweg - Rotterdam

Sinds de jaren 50 van de vorige eeuw is NAM actief in Rotterdam in Schiebroek, Havengebied en in Charlois met in totaal 28 actieve olieputten.

Op onze locatie aan de Korperweg wordt sinds 1984 olie geproduceerd. Tot op heden hebben we 7.7 miljoen m3 olie geproduceerd. Het veld ligt op ongeveer 1,5 km diepte en bevat in totaal zo’n 50 miljoen m3 olie. Dagelijks wordt er op de locatie 2800 vaten olie geproduceerd. De geproduceerde olie wordt op dezelfde locatie ook behandeld en daarna gaat het richting Pernis.

Werkzaamheden

Begin maart beginnen we met onderhoudswerkzaamheden aan 3 putten op onze locatie aan de Korperweg. Hiervoor zullen de binnenste buizen van deze putten naar de oppervlakte gehaald worden. Voor het naar boven trekken van deze buizen is een boortoren nodig. De boortoren staat in Rotterdam vanaf half maart en zal zo’n twee maanden op de locatie blijven. De toren komt alleen voor onderhoud, er zal dus niet geboord worden.

NIEUWS

Buren en bestuurders bezoeken boortoren Rotterdam

31/03/2016

Zo’n veertig directe omwonenden en (lokale) bestuurders bezochten woensdag 30 maart 2016 de NAM-locatie in de Rotterdamse wijk Charlois.

Informatie-avond buren werkzaamheden aan de Korperweg, Rotterdam

09/03/2016

In de avond van donderdag 18 februari hebben wij directe buren van onze locatie aan de Korperweg in de Rotterdamse wijk Charlois geïnformeerd over de komende werkzaamheden op de locatie. Zo’n 700 buren hebben een uitnodiging ontvangen. De gebiedscommissie en –organisatie en bewonersorganisaties waren goed vertegenwoordigd en slechts een klein deel van de buren heeft gehoor gegeven aan de uitnodiging en was aanwezig.