Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Buren en bestuurders bezoeken boortoren Rotterdam

Zo’n veertig directe omwonenden en (lokale) bestuurders bezochten woensdag 30 maart 2016 de NAM-locatie in de Rotterdamse wijk Charlois.
Group of workers on the work station

 Hier staat sinds half maart een boortoren voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan drie putten Met behulp van de boortoren worden de binnenste pijpen van deze putten, de productiepijpen, naar de oppervlakte gehaald en vervangen. De productiepijpen zijn na jarenlange olieproductie aan vervanging toe. Half april zijn de werkzaamheden met de boortoren naar verwachting afgerond.

NAM informeert buren en lokale bestuurders steeds actueel over de werkzaamheden en de inzet van de boortoren. Zo organiseerde NAM onder andere een informatiebijeenkomst voor buren in het Scheepvaartcollege. Ook het bezoek aan de locatie werd in dit kader georganiseerd. 

Veel directe buren, wonend aan de Schulpweg, maakten van de gelegenheid gebruik de locatie te bezoeken.  "Wij wonen hier al meer dan 10 jaar, maar dit is de eerste keer dat we op de locatie konden kijken. We waren eigenlijk wel nieuwsgierig wat er hier precies gebeurd." aldus een van de aanwezige bewoners. 

Overlast beperken

De werkzaamheden kunnen in de directe omgeving voor enige overlast zorgen. NAM doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken.  "We horen geluid, maar daar zijn we netjes over geïnformeerd”, vertelt een van de bezoekers. “We horen hier wel meer in de omgeving, de haven van Rotterdam ligt hier ook dichtbij".   

NAM in Rotterdam

NAM heeft een lange historie in Rotterdam. Al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw is NAM in de gemeente actief op diverse locaties in Rotterdam Schiebroek, Havengebied en in Charlois, met in totaal 28 actieve putten. 

NAM produceert sinds 1984 olie op de locatie aan de Korperweg. Het veld ligt op ongeveer 1,5 km diepte en bevat in totaal  zo’n 50 miljoen m3 olie. Met in totaal 21 putten, produceren we hier dagelijks 450 m³ olie, dat zijn 2850 vaten olie. 

Tot op heden is er 7.7 miljoen m3 olie geproduceerd. Deze olie wordt op dezelfde locatie ook behandeld en per pijpleiding richting Pernis getransporteerd. NAM controleert de putten en de installaties regelmatig, zodat onderhoud tijdig ingepland kan worden. Ook onderzoeken we de mogelijkheid om op termijn twee nieuwe putten te boren op deze Rotterdamse locatie.