Jump menu

Main content |  back to top

Nieuwsbericht

Informatie-avond buren werkzaamheden aan de Korperweg, Rotterdam

In de avond van donderdag 18 februari hebben wij directe buren van onze locatie aan de Korperweg in de Rotterdamse wijk Charlois geïnformeerd over de komende werkzaamheden op de locatie. Zo’n 700 buren hebben een uitnodiging ontvangen. De gebiedscommissie en –organisatie en bewonersorganisaties waren goed vertegenwoordigd en slechts een klein deel van de buren heeft gehoor gegeven aan de uitnodiging en was aanwezig.
Evening workers at Korperweg

Meerdere NAM-collega’s waren aanwezig om de buren te informeren over de activiteiten en  wat er zoal op de locatie gebeurd, want dat is eigenlijk waar de aanwezigen nog wel het meest nieuwsgierig naar waren. Al jaren wonen zij naast de locatie, maar ze weten eigenlijk niet wat er precies wordt gedaan.

Dit soort avonden – ook al is de opkomst niet heel hoog – zijn altijd zeer waardevol. Door 

het gesprek aan te gaan met onze buren krijgen we een beter beeld van hoe zij ons al buren ervaren en ja, er zijn toch ook een aantal klachten boven water gekomen, die zij niet de moeite waard vonden om telefonisch te melden, maar die wij nu toch kunnen onderzoeken en hopelijk kunnen oplossen.

Wat gaat er gebeuren op de NAM-locatie aan de Korperweg?

Begin maart beginnen we met onderhoudswerkzaamheden aan drie putten. Hiervoor zullen de binnenste buizen van deze putten naar de oppervlakte gehaald worden. Voor het naar boven trekken van deze buizen is de boortoren nodig. Daarom komt de boortoren voor circa 2 maanden naar Rotterdam. Leuk detail: het is de eerste keer dat allebei de boortorens tegelijkertijd in Rotterdam staan. Onze andere boortoren staat nog steeds op onze locatie aan de G.K. van Hogendorpweg in Schiebroek, voor het opruimen van de voormalig oliewinlocatie. 

Wilt u op de hoogte blijven over dit project, like onze Facebookpagina NAM in Rotterdam Charlois.

Two individual talking to each other