Nieuws

Nieuws

Nieuwe informatie over de energietransitie, actuele onderhoudswerkzaamheden of lokale leefbaarheidsprojecten leest u allemaal in het laatste nieuws.

Lees het laatste nieuws
Ontstaan, kracht en gevolgen

Ontstaan, kracht en gevolgen

Door een lagere druk in de ondergrond als gevolg van gaswinning kunnen spanningsveranderingen optreden. Dit kan weer leiden tot een aardbeving.

Aardbevingen: ontstaan kracht en gevolgen
Onze historie

Onze historie

In 1947 richten Shell en Esso gezamenlijk NAM op. Sinds 1948 wint NAM gas op land, sinds 1975 gas op zee.

Lees meer over onze historie

Nieuws

Geen rol voor Groningen veld na 2022

NAM heeft zienswijze ingediend op het ontwerp vaststellingsbesluit Groningen gasveld 2020-2021 om te voorkomen dat dit veld als back-up na 2022 wordt gebruikt.

Het verhaal van een dorp dat wereldnieuws werd

Met het afsluiten van de winningsputten in ’t Haantje wordt ook een ander hoofdstuk afgesloten. Bij veel mensen roept ’t Haantje herinneringen op aan de boortoren-geschiedenis.

Laatste arbiteruitspraak: 80.000 schades door NAM afgehandeld

Het traject waarin bewoners hun schademelding konden voorleggen aan de Arbiter Bodembeweging is afgerond, hiermee eindigt de rol van NAM in het schadeafwikkelingsproces.

NAM-Nieuwbouwregeling: ruim 202 miljoen euro toegekend

De NAM heeft in de periode april 2014 tot 1 juli 2020 ervoor gezorgd dat bijna 5800 woningen werden versterkt. Hiermee was een bedrag van 202 miljoen euro gemoeid.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Feiten en cijfers

Informatie over gasdruk en bodemdaling of welke aardbevingen er waren. Hoe zwaar waren ze en waar vonden ze plaats? Wat zeggen de gebouwsensoren?  

Schade en overlast

NAM probeert overlast, bijvoorbeeld door geluid of verkeer, zoveel mogelijk te beperken. Ook de veiligheid van omwonenden vinden we heel belangrijk.

Locaties en activiteiten

NAM is overal actief, zowel op land als op zee. Deze interactieve kaart toont waar wij aan het werk zijn.