Nieuws

Nieuws

Nieuwe informatie over de energietransitie, actuele onderhoudswerkzaamheden of lokale leefbaarheidsprojecten leest u allemaal in het laatste nieuws.

Lees het laatste nieuws
Ontstaan, kracht en gevolgen

Ontstaan, kracht en gevolgen

Door een lagere druk in de ondergrond als gevolg van gaswinning kunnen spanningsveranderingen optreden. Dit kan weer leiden tot een aardbeving.

Aardbevingen: ontstaan kracht en gevolgen
Onze historie

Onze historie

In 1947 richten Shell en Esso gezamenlijk NAM op. Sinds 1948 wint NAM gas op land, sinds 1975 gas op zee.

Lees meer over onze historie

Nieuws

Gemeente Emmen stemt unaniem voor plannen GZI

De gemeenteraad van Emmen heeft unaniem ingestemd met de plannen voor het GZI-terrein. Emmen loopt daarmee voorop in de energietransitie.

NAM moderniseert vierde platform in Noordzee

Platform K83 is het vierde platform in de Noordzee dat de NAM laat moderniseren. Het gas wordt zo efficiënt, veilig en betaalbaar mogelijk gewonnen, met oog voor het milieu.

NAM heeft nooit gedreigd Nederland in de kou te zetten

RTV Noord publiceerde vandaag een artikel waarin geïnsinueerd wordt dat de NAM gedreigd zou hebben de gasproductie in te sluiten. De NAM heeft nooit gedreigd Groningen in te sluiten.

Besluit minister Wiebes over gasjaar 2019-2020

Vandaag is het besluit gepubliceerd om in het komende gasjaar de productie uit het Groningenveld te reduceren tot 11.8 miljard kuub gas.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Feiten en cijfers

Informatie over gasdruk en bodemdaling of welke aardbevingen er waren. Hoe zwaar waren ze en waar vonden ze plaats? Wat zeggen de gebouwsensoren?  

Schade en overlast

NAM probeert overlast, bijvoorbeeld door geluid of verkeer, zoveel mogelijk te beperken. Ook de veiligheid van omwonenden vinden we heel belangrijk.

Locaties en activiteiten

NAM is overal actief, zowel op land als op zee. Deze interactieve kaart toont waar wij aan het werk zijn.