Nieuws

Nieuws

Nieuwe informatie over de energietransitie, actuele onderhoudswerkzaamheden of lokale leefbaarheidsprojecten leest u allemaal in het laatste nieuws.

Lees het laatste nieuws
Ontstaan, kracht en gevolgen

Ontstaan, kracht en gevolgen

Door een lagere druk in de ondergrond als gevolg van gaswinning kunnen spanningsveranderingen optreden. Dit kan weer leiden tot een aardbeving.

Aardbevingen: ontstaan kracht en gevolgen
Onze historie

Onze historie

In 1947 richten Shell en Esso gezamenlijk NAM op. Sinds 1948 wint NAM gas op land, sinds 1975 gas op zee.

Lees meer over onze historie

Nieuws

Laatste arbiteruitspraak: 80.000 schades door NAM afgehandeld

Het traject waarin bewoners hun schademelding konden voorleggen aan de Arbiter Bodembeweging is afgerond, hiermee eindigt de rol van NAM in het schadeafwikkelingsproces.

NAM-Nieuwbouwregeling: ruim 202 miljoen euro toegekend

De NAM heeft in de periode april 2014 tot 1 juli 2020 ervoor gezorgd dat bijna 5800 woningen werden versterkt. Hiermee was een bedrag van 202 miljoen euro gemoeid.

Mijlpaal: start bouw van het zonnepark

GZI-terrein klaar voor nieuwe en duurzame functie. De afgelopen tijd is het ‘zonnepark’-gebied op het GZI-terrein klaargemaakt voor haar nieuwe en duurzame functie.

Vergunningsaanvraag vereenvoudiging gaswinningslocatie Warffum

NAM zal op 12 juni een milieuvergunning aanvragen bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat aangaande het ‘decomplexen’ van locatie Warffum.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Feiten en cijfers

Informatie over gasdruk en bodemdaling of welke aardbevingen er waren. Hoe zwaar waren ze en waar vonden ze plaats? Wat zeggen de gebouwsensoren?  

Schade en overlast

NAM probeert overlast, bijvoorbeeld door geluid of verkeer, zoveel mogelijk te beperken. Ook de veiligheid van omwonenden vinden we heel belangrijk.

Locaties en activiteiten

NAM is overal actief, zowel op land als op zee. Deze interactieve kaart toont waar wij aan het werk zijn.