
De NAM en de Energietransitie
De energietransitie is de overgang van een fossiele wereld naar een meer en meer fossielevrije wereld. Fossiele brandstoffen worden dan uiteindelijk grotendeels vervangen door duurzame energievormen. De NAM wil een relevante energiespeler blijven in Nederland, door de inzet van onze kennis en infrastructuur voor de energietransitie.
Nederland, en daarmee ook de NAM, is sinds enkele jaren de weg ingeslagen naar een COâ‚‚-neutrale energievoorziening. Dat heeft Nederland met veel andere landen in het klimaatakkoord van Parijs afgesproken. In Nederland is uit dat akkoord het Nederlandse klimaatakkoord voortgekomen. In dit akkoord staan de Nederlandse plannen om het COâ‚‚-reductiedoel (49% in 2030) te halen. De NAM levert een bijdrage aan het behalen van deze doelstelling door COâ‚‚ reductie van onze activiteiten en door te kijken we waar onze kennis, kunde en infrastructuur het beste kan worden ingezet. Daarmee willen we mede zorgdragen voor een stevig fundament onder de Nederlandse energietransitie.
Meer in Energietransitie
Onderzoek voor de energietransitie
De energietransitie zorgt ervoor dat we op zoek moeten naar nieuwe, duurzame energievormen.
Kennis, kunde en infrastructuur
De NAM kan een bijdrage leveren aan de energietransitie omdat we de kennis en de infrastructuur hebben die kunnen helpen bij het opzetten van het nieuwe energiesysteem.
Verduurzaming van onze eigen activiteiten
Een belangrijk onderdeel van de energietransitie is het verduurzamen van onze activiteiten en onze installaties.
GZI Next, Emmen
Gemeente Emmen, EMMTEC services, New Energy Coalition, NOM, Gasunie en de NAM onderzoeken de mogelijkheden rondom hergebruik van de gaszuiveringsinstallatie.