Energielessen

Het hoger zetten van een thermostaat. Het aandoen van een lamp. Praktische zaken die alles te maken hebben met olie- en gaswinning. Want er is aardgas nodig om de kachel warm te laten worden en het licht te laten branden. Dat willen we ook graag uitleggen op scholen.

Zo geven we speciale lessen aan leerlingen van scholen in de buurt van NAM-locaties. Dat geldt zowel voor het basisonderwijs (groep 7 en 8) als het voortgezet onderwijs. Tijdens een energieles vertellen we waarom aardgas waar we het voor gebruiken en hoe we het uit de grond halen. Over al onze werkzaamheden hebben we speciaal een lespakket ontwikkeld.

Geïnteresseerd in een energieles? Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie: (0592) 36 82 22.

Speciaal voor het onderwijs is de website Aardgas in de klas ontwikkeld. Met heel veel informatie voor werkstukken of spreekbeurten. 

Bezoek aan Drents Museum

NAM is hoofdsponsor van het Drents Museum in Assen. Samen met het museum hebben we de tentoonstelling Codename: Energy ingericht. Codename: Energy is een energiek avontuur voor families met kinderen (8 tot 14 jaar). Het is dé plek in Nederland waar je samen op een speelse manier aan de slag gaat met energie. Iedereen tot 18 jaar heeft gratis toegang tot het Drents Museum! ingericht. Daar maken jongeren spelenderwijs kennis met energie. Zo leren ze nadenken over de toekomst van onze energiebronnen. Het programma draait om ontdekken, beleven en samenwerken.

  • Kosten: € 4,– per leerling
  • Begeleiding: maximaal 3 begeleiders per 20 leerlingen mogen gratis mee
  • Meer informative vindt u op de website van Het Drenst Museum.

Jet-Net & TechNet

In Jet-Net & TechNet, hét jongeren en technologie netwerk van Nederland, werken bedrijven en scholen samen om meer jongeren bewust te laten kiezen voor een technische vervolgopleiding, zodat een antwoord kan worden gegeven op de uitdagingen van de toekomst!

Als Jet-Net & TechNet-bedrijf is NAM actief op de volgende vijf scholen in Groningen en Drenthe: 

  • Lindenborg (Leek)
  • H.N. Werkman College (Groningen)
  • Dr. Nassau College (Assen)
  • Esdal College (Emmen)
  • Roelof van Echten College (Hoogeveen).

Op deze vijf scholen geven wij gast- en themalessen. Jaarlijks organiseren we een speciale dag voor meisjes: Girlsday. Voor docenten organiseren wij samen Jet-Net eens per drie jaar een docentenworkshop.

AOT

NAM is lid van AOT-Drenthe. De hierbij betrokken bedrijven willen meer goed geschoold technisch personeel kunnen aantrekken. Samen met Drenthe College (Assen, Emmen, Meppel) werven zij leerlingen voor een opleiding tot Allround Operationeel Technicus (AOT). De leerlingen kunnen bij de deelnemende bedrijven stages volgen. Schoolgeld, boekengeld en reiskosten worden door AOT-Drenthe betaald.

Na de vierjarige mbo-plus-opleiding zijn de leerlingen opgeleid om technisch ingewikkelde systemen onderhouden. Het gaat om systemen die gebruikt worden in de gas- en aardolie-industrie, procesindustrie of in elektriciteitscentrales.

Stages

Voor hbo-studenten in het derde en vierde jaar biedt NAM verschillende stagemogelijkheden, vooral op technisch gebied. Stage lopen bij NAM betekent volledig meedraaien in het werkproces. Of het nu gaat om meeloopstages, scriptieonderzoek of afstudeerprojecten. We stellen wel hoge eisen aan stagiairs. Ze moeten actief mee willen draaien en meedenken en initiatief en doorzettingsvermogen tonen. Verder verwachten we dat stagiairs zich uitstekend kunnen redden in het Engels.

Aanmelden of vragen over stageplaatsen op hbo-niveau? Stuur dan een brief met cv aan Ida Dijkhuis-Blaakmeer.

Aanmelden of vragen over stageplaatsen op wo-niveau? Hiervoor biedt de speciale wervingssite van Shell uitkomst.

Meer over Educatie

Opleidingen en trainingen: Epi kenniscentrum

Het EPI-kenniscentrum is een initiatief van Alfa-Collega Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen. EPI staat voor Educatie, Praktijk en Innovatie.

NAM en het onderwijs

NAM vindt het belangrijk om jongeren te informeren over energievraagstukken. Ook willen we jongeren interesseren voor technologie in het algemeen.

Wellicht ook interessant

Werkgelegenheidsprojecten

NAM levert financiële bijdragen aan de werkloosheidsbestrijding in ons land. Met name in het noorden en in het oosten.

Werken bij NAM

Werken bij NAM is werken aan de toekomst. Ook stagiairs, vooral met een technische achtergrond, bieden we kansen.

Luisteren naar onze omgeving

NAM ontziet het milieu en de sociale omgeving zo veel mogelijk. Schadelijke gevolgen proberen we te voorkomen. We luisteren naar omwonenden.