Jet-Net & TechNet

In Jet-Net & TechNet, hét jongeren en technologie netwerk van Nederland, werken bedrijven en scholen samen om meer jongeren bewust te laten kiezen voor een technische vervolgopleiding, zodat een antwoord kan worden gegeven op de uitdagingen van de toekomst!

Als Jet-Net & TechNet-bedrijf is NAM actief op de volgende vijf scholen in Groningen en Drenthe: 

  • Lindenborg (Leek)
  • H.N. Werkman College (Groningen)
  • Dr. Nassau College (Assen)
  • Esdal College (Emmen)
  • Roelof van Echten College (Hoogeveen).

Op deze vijf scholen geven wij gast- en themalessen. Jaarlijks organiseren we een speciale dag voor meisjes: Girlsday. Voor docenten organiseren wij samen Jet-Net eens per drie jaar een docentenworkshop.

AOT

NAM is lid van AOT-Drenthe. De hierbij betrokken bedrijven willen meer goed geschoold technisch personeel kunnen aantrekken. Samen met Drenthe College (Assen, Emmen, Meppel) werven zij leerlingen voor een opleiding tot Allround Operationeel Technicus (AOT). De leerlingen kunnen bij de deelnemende bedrijven stages volgen. Schoolgeld, boekengeld en reiskosten worden door AOT-Drenthe betaald.

Na de vierjarige mbo-plus-opleiding zijn de leerlingen opgeleid om technisch ingewikkelde systemen onderhouden. Het gaat om systemen die gebruikt worden in de gas- en aardolie-industrie, procesindustrie of in elektriciteitscentrales.

Stages

Voor hbo-studenten in het derde en vierde jaar biedt NAM verschillende stagemogelijkheden, vooral op technisch gebied. Stage lopen bij NAM betekent volledig meedraaien in het werkproces. Of het nu gaat om meeloopstages, scriptieonderzoek of afstudeerprojecten. We stellen wel hoge eisen aan stagiairs. Ze moeten actief mee willen draaien en meedenken en initiatief en doorzettingsvermogen tonen. Verder verwachten we dat stagiairs zich uitstekend kunnen redden in het Engels.

Aanmelden of vragen over stageplaatsen op hbo-niveau? Stuur dan een brief met cv aan Ida Dijkhuis-Blaakmeer.

Aanmelden of vragen over stageplaatsen op wo-niveau? Hiervoor biedt de speciale wervingssite van Shell uitkomst.

Wellicht ook interessant

Werkgelegenheidsprojecten

NAM levert financiële bijdragen aan de werkloosheidsbestrijding in ons land. Met name in het noorden en in het oosten.

Werken bij NAM

Werken bij NAM is werken aan de toekomst. Ook stagiairs, vooral met een technische achtergrond, bieden we kansen.

Luisteren naar onze omgeving

NAM ontziet het milieu en de sociale omgeving zo veel mogelijk. Schadelijke gevolgen proberen we te voorkomen. We luisteren naar omwonenden.