De beving houdt verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld. In Noord-Nederland worden sinds 1986 aardbevingen geregistreerd, die door deskundigen in verband worden gebracht met gaswinning. Het KNMI heeft een nauwkeurig meetnetwerk opgezet waarmee deze bevingen worden geregistreerd.

Eerder deze week vonden twee bevingen plaats nabij Zandeweer en een bij ‘t Zandt. NAM is zich er van bewust dat de aardbevingen die kort na elkaar plaatsvonden tot schrik kunnen leiden onder de inwoners van Provincie Groningen.

Schade die is ontstaan door aardbevingen zal vergoed worden door de NAM. Wie meent schade te hebben, kan dit schriftelijk melden aan de NAM, Afdeling Grondzaken, postbus 28000, 9400 HH Assen of via ons digitale schadeformulier.

De NAM heeft een toegankelijke schaderegeling, en laat meldingen onderzoeken door een onafhankelijke deskundige. Meer informatie over aardbevingen en de schaderegeling – waaronder het melden van een schade - is te vinden op de speciale site www.namplatform.nl

Algemene informatie over de relatie tussen gaswinning en aardbevingen, vindt u op www.knmi.nl

Meer informatie is ook te vinden op www.tcbb.nl