De beving was relatief zwaar en is door veel inwoners gevoeld. NAM realiseert zich dat mensen geschrokken zijn en deze aardbevingen als vervelend ervaren.

Regionaal Informatiepunt Gaswinning

Het Regionaal Informatiepunt Gaswinning (RIG) in Loppersum was 3 en 4 juli de hele dag opengesteld. Verder zijn medewerkers van NAM elke donderdagmiddag van 15:00 tot 18:00 uur in het RIG aanwezig om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden bij het melden van een schade. De eerstvolgende donderdagmiddag is 11 juli a.s.

Melden van schade

Schade die is ontstaan door aardbevingen wordt vergoed door NAM. Een schade kan schriftelijk gemeld worden aan NAM, Afdeling Grondzaken, postbus 28000, 9400 HH Assen, of via het online schadeformulier op deze website. U leest hier ook meer informatie over gaswinning en aardbevingen en het melden van een schade.

NAM-directeur Bart van de Leemput en Henk Kamp, minister van Economische Zaken, waren op 3 juli in de provincie aanwezig in het kader van een reeds gepland bezoek van de minister aan Noordoost Groningen.

Na de beving van 3 juli zijn bij NAM circa 400 meldingen van schade binnengekomen. Wekelijks publiceert NAM de voortgang van de schadeafhandeling op www.namplatform.nl.