NAM wint op dit moment geen gas vanaf de bestaande locatie aan de Ommelanderwijk. Dit is een van de tien boringen die de NAM jaarlijks uitvoert

De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een moderne boorinstallatie met een hoogte van 30 meter. Op de locatie wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week gewerkt. Om het benodigde materieel naar de locatie te brengen, zullen een aantal extra transporten plaatsvinden. Na de boring zal op de locatie een kleine gaswinningsinstallatie worden geplaatst, ter grootte van ongeveer een fietsenschuurtje.

De NAM verwacht ongeveer 0.8 miljard kuub gas uit dit veld te kunnen produceren over een periode van circa 10 jaar. Ter vergelijking: het Groningen-gasveld bestond uit een volume van 2800 miljard m3. De verwachte bodemdaling als gevolg van deze winning zal ongeveer 1 a 2 cm bedragen.

Dit gasveld hoort bij een van de 175 relatief kleine gasvelden in Nederland. Ongeveer de helft van NAM’s jaarlijkse gasproductie komt uit deze kleine gasvelden onder de Noordzee en elders in Nederland. De overige gasproductie komt uit het grote Groningen-gasveld (‘Slochteren’).

Voor vragen of opmerkingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Communicatie bereikbaar via telefoonnummer 0592-368222. Buiten kantooruren kunt u bellen met de centrale meldkamer van NAM via telefoonnummer 0592-364000.