Sinds donderdag 26 september bezochten in totaal zo’n 500 bewoners tien informatieavonden in diverse Groninger gemeenten. Deze zijn georganiseerd door de vereniging Groninger dorpen (VGD) en NAM. De informatieve bijeenkomsten zijn onderdeel van een reeks van twaalf die in 2013 plaatsvinden. In december gaan NAM en VGD nog twee keer met dorpsbewoners in gesprek over gaswinning en aardbevingen.

Dorpenronde vereniging Groninger dorpen en nam

NAM hecht veel waarde aan een goed contact met organisaties voor dorpsbelangen. Samen met de Vereniging Groninger dorpen (VGD) vinden wij het het belangrijk om dorpsbewoners goed te informeren over aardbevingen als gevolg van gaswinning. Daarom organiseren NAM en VGD in totaal twaalf bijeenkomsten in 8 Groninger gemeenten voor 38 verenigingen voor dorpsbelangen. We verwachten hierbij zo’n 600 bewoners te spreken, en zullen vooral luisteren naar de vragen en zorgen die bij hen leven.

De laatste bijeenkomsten van dit jaar vinden plaats op donderdag 12 december in Losdorp, en op 17 december in Hellum. Voor een volledig overzicht van de bijeenkomsten, kijk op bijgaand kaartje of kijk voor meer informatie op de website van Groninger Dorpen. Via deze website kunt u zich ook aanmelden voor het bijwonen van een van de avonden.

Naast de dorpenronde blijft NAM met inwoners in contact via de reguliere informatiebijeenkomsten in het Regionaal Informatiepunt Gaswinning in Loppersum, de tweewekelijkse column in lokale kranten, en deze website.