Deze bezoekers werden vervolgens uitgenodigd om deel  te nemen aan de Energiequiz waarin vragen als 'Wat is de bijnaam van aardolie?'  beantwoord moesten worden.

Inmiddels zijn de prijswinnaars bekend, De familie Uneken uit Dalen, T. Jansma uit Ureterp en familie Bruins uit Ruinerwold hebben hun prijs thuis ontvangen.

Gedurende de dag kwamen er ook verhalen uit het verleden naar boven. Zoals een deelnemer die De Wijk-20 aandeed opmerkte: "Ik kan mij nog herinneren dat er vroeger boerenkarren door Koekange, het dorp waar ik destijds woonde reden. Deze karren hadden dan onderdelen op de kar liggen die voor een NAM-locatie of boring bestemd waren. Wat een verschil met nu, bijna of geen transporten van NAM meer door dorpskernen, waar blijft de tijd."

Tijdens het bezoek van de fietsers  gingen de werkzaamheden op de locatie 'gewoon' door. Het opstarten van de luchtscheidingsinstallatiedie die naast De Wijk-20 staat was in volle gang en gaf aanleiding tot wat 'aaahs' en 'ooohs'. De grondmist die na de regenbuien op en rondom de locatie ontstond zorgde voor mysterieuze plaatjes.  De 48ste editie van de Drentse Fiets 4Daagse plaats vond plaats van dinsdag 23 t/m vrijdag 26 juli.

Dit was een van mogelijheden die NAM graag aangrijpt om uitleg te geven over gas- en oliewinning en andere relevante onderwerpen die daar betrekking op hebben.

Heeft u NAM-locatie De Wijk-20 bezocht en wilt u alle foto’s ontvangen, stuur dan een mail naar Henriet Jager.