Aardbeving woudbloem

dec. 30, 2014

In de vroege ochtend van dinsdag 30 december heeft om circa 3.37 uur een aardbeving plaatsgevonden.

Boring eerste diepte geofoonput Zeerijp

dec. 24, 2014

Op de NAM-locatie Zeerijp aan de Groeveweg is in de laatste maanden van 2014 dag en nacht hard gewerkt aan de boring van de eerste van twee diepe putten voor de installatie van permanente geofoons.

Meld uw schade vanaf 5 januari 2015 bij centrum veilig wonen!

dec. 23, 2014

5 januari 2015 gaat Centrum Veilig Wonen in Appingedam van start. CVW herstelt aardbevingsschade en maakt huizen en gebouwen sterker.

Efficiencywinst in gaswinning door nieuw type afscheider

dec. 19, 2014

Bij de winning van aardgas komt onder meer productie water en aardgascondensaat mee naar boven uit de diepe ondergrond. Gasproducenten scheiden deze vloeistoffen bovengronds van het aardgas. Samen met het hightech bedrijf Twister testte NAM onlangs een nieuwe technologie voor het efficiënter en milieuvriendelijker scheiden van gas en vloeistof. De bedrijven voerden een test uit op een gasput van de NAM-locatie in Sappemeer. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft het project medegefinancierd. De resultaten van deze technische beproeving waren boven verwachting en geven vertrouwen in functioneren van dit nieuwe type scheider.

Reactie NAM op Kamerbrief gaswinning Groningen

dec. 16, 2014

NAM heeft kennisgenomen van het kabinetsbesluit zoals beschreven in de Kamerbrief over gaswinning in Groningen die vandaag aan de Tweede Kamer is verstuurd. Gerald Schotman, directeur van NAM: “Het is goed dat het Kabinet nu een besluit heeft genomen. Bewoners in Groningen ervaren veel overlast als gevolg van de aardbevingen door gaswinning. Er ligt nu een breed en samenhangend pakket aan maatregelen gericht op veiligheid, schadeherstel, en leefbaarheid en economisch perspectief.”

Ontwerpconsultatie levert 12 veelbelovende oplossingen op

dec. 16, 2014

De door NAM en Arup uitgeschreven ontwerpconsultatie, leverde 12 veelbelovende voorstellen op.

"Het gaat mij niet om het geld, maar om de erkenning dat er sprake is van waardedaling

dec. 15, 2014

Mijn vrouw en ik woonden met veel plezier in Slochteren, maar wilden na mijn pensionering dichter bij de kleinkinderen wonen.

NAM voert werkzaamheden uit op locatie Oudeweg (gemeente Slochteren)

dec. 11, 2014

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voert werkzaamheden uit op gasproductielocatie Oudeweg nabij Siddeburen (gemeente Slochteren). Voor de werkzaamheden zal er extra transport van en naar de locatie plaatsvinden. Indien nodig werken wij ook na 16.00 uur en werken wij met kunstlicht aan het begin en eind van de werkdag. In de periode van 23 december tot 5 januari voeren wij geen werkzaamheden uit. Naar verwachting ronden wij de werkzaamheden half januari af. Over de werkzaamheden hebben wij direct omwonenden met een brief geinformeerd.

Oplevering netwerk gebouwsensoren

dec. 09, 2014

Op maandag 8 december heeft TNO aangekondigd dat het netwerk van 183 gebouwsensoren in particuliere woningen is opgeleverd.

Voorwaarden en procedure

dec. 05, 2014

Voorwaarden en procedure

Fakkelen tijdens werkzaamheden ondergrondse gasopslag Norg

dec. 04, 2014

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voert deze maand onderhoudswerkzaamheden uit aan twee gasputten op de locatie van de ondergrondse gasopslag Norg. Beide putten zijn begin dit jaar geboord en zullen worden ingezet voor de opslag en productie van aardgas. Bij het opstarten van deze putten komt een eerste hoeveelheid gas vrij dat niet kan worden gebruikt. Dit gas verbranden wij met vier tijdelijke fakkels.

Werkzaamheden NAM locatie bij Blijham

dec. 04, 2014

Zoals eerder gecommuniceerd, wil de NAM medio 2015 een boring uitvoeren op de bestaande Langebrug locatie aan het Oosteinde te Blijham. Dit is een van de twaalf boringen die NAM jaarlijks in Nederland uitvoert. Om deze boring bij Blijham te realiseren, worden in de komende tijd voorbereidende werkzaamheden op de locatie uitgevoerd. Er worden werkzaamheden uitgevoerd om de locatie geschikt te maken voor de komst van de boortoren. Zo wordt ondermeer  de oude asfaltlaag weggefreesd en een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Deze activiteiten worden overdag uitgevoerd gedurende circa twee weken.

Start Loket Leefbaarheid

dec. 02, 2014

Het Loket Leefbaarheid van NAM en de Dialoogtafel is geopend.

Hoe vind je een gasveld?

nov. 28, 2014

Jeugd techniek Jet-Net Career day NAM Shell Gouden Bodem Zwolle

Aardbeving-bestendiger nieuwbouw Bederawalda

nov. 28, 2014

Vrijdag 28 november rond de middag is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het seniorencomplex Bederawalda in Bedum.

Werkzaamheden NAM langs N362

nov. 27, 2014

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voert vanaf vrijdag 28 november tot en met vrijdag 19 december 2014 werkzaamheden uit ten noorden van de provinciale weg N362, ter hoogte van de Geefweersterweg, gemeente Delfzijl.

Regeling waardevermeerdering: bewoners bepalen hun eigen keuzes

nov. 27, 2014

Met de interim regeling Waardevermeerdering kunnen inwoners van Noordoost-Groningen de waarde van hun huis laten stijgen.

Verbeterde voorwaarden Bouwkundig Versterken

nov. 25, 2014

Verschillende inwoners die een voorstel hebben ontvangen voor het versterken van hun woning, ontvangen verbeterde algemene voorwaarden van NAM.

Fakkelen tijdens werkzaamheden Ondergrondse Gasopslag Grijpskerk

nov. 21, 2014

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voert in de week van 24 tot 28 november onderhoudswerkzaamheden uit op de locatie van de ondergrondse gasopslag. Hierdoor is het mogelijk dat er afgefakkeld gaat worden. Dit betekent dat op de fakkelpijp op de locatie –waar altijd een vlam te zien is- mogelijk een grotere vlam staat.

Meetstation ondiepe geofoons in Woudbloem in gebruik

nov. 20, 2014

In Woudbloem het eerste meetstation met ondiepe geofoons in gebruik genomen.

Werkzaamheden Munnekezijl na boring

nov. 20, 2014

NAM gaat de aankomende periode werkzaamheden uitvoeren om de recent geboorde put in Munnekezijl, aan te sluiten om deze gereed te maken voor de winning van gas.

Aardbeving bij Amen (Drenthe)

nov. 11, 2014

Dinsdag 11 november heeft om circa 14.27 uur een aardbeving plaatsgevonden in het Drentse gasveld Eleveld. Het KNMI stelde de kracht van de beving vast op 2.0 op de schaal van Richter met een epicentrum nabij de Drentse plaats Amen.

Oplossingen gepresenteerd voor ‘Jarino-woningen’

nov. 07, 2014

Versnelde inspecties van een type ‘Jarino-woningen’ in Winsum, Bedum en Ten Boer hebben de problematiek rond deze woningen in beeld gebracht.

Update: Aardbeving bij Zandeweer

nov. 05, 2014

In de vroege ochtend van woensdag 5 november heeft om circa 2.15 uur een aardbeving plaatsgevonden.

Veel belangstelling stikstof project De Wijk-gasveld

nov. 02, 2014

Op zaterdag 1 november bezochten circa 100 belangstellenden het mobiele kantoor van NAM tijdens de Open Bedrijvendag van gemeente De Wolden.

Nam compenseert lagere verkoopprijs door aardbevingsrisico’s

okt. 31, 2014

De eerste 45 aanvragers van de NAM waarderegeling ontvangen vandaag een aanbieding van NAM.

Spelenderwijs kennis maken met verkeersregels

okt. 29, 2014

Feestelijke opening van het Mobiele Verkeersplein in Maasland en Naaldwijk.

Start tweede serie dorpsbezoeken

okt. 28, 2014

Dit najaar gaan Vereniging Groninger Dorpen en NAM opnieuw van start met een dorpenronde.

NAM wil voortgang maken met het veiliger maken van huizen

okt. 24, 2014

Veilig wonen in het eigen huis is in Nederland vanzelfsprekend, maar in Noordoost-Groningen maken de aardbevingen soms extra inspanningen nodig.

Meedenken over bouwkundig versterken

okt. 23, 2014

Ruim 30 ondernemers uit de bouw, waarvan sommigen zich hebben verenigd in een samenwerkingsverband, hebben zich aangemeld voor de ontwerpconsultatie.

NAM voert onderhoudswerkzaamheden uit op Ameland

okt. 15, 2014

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wint al ruim dertig jaar gas op en nabij Ameland onder de Noordzee en de Waddenzee. De aanwezigheid van NAM is zichtbaar met twee productieplatforms voor de Noordzeekust. Aan de oostkant van het eiland nabij ‘Het Oerd’ ligt een landlocatie verscholen tussen de duinen. Om de gasproductie op peil te houden voert NAM geregeld onderhoudswerkzaamheden uit op haar locaties. Zo ook in de komende maanden op de landlocatie Ameland-Oost-1. Een aantal activiteiten is zichtbaar op het eiland zoals het transport van diverse materialen naar deze winlocatie

NAM voert onderhoudswerkzaamheden uit locatie Borgsweer

okt. 15, 2014

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voert werkzaamheden uit locatie Borgsweer aan de Warvenweg.Hier injecten wij al vele jaren water via injectieputten in de diepe ondergrond. De komende weken zijn onze werkzaamheden voor de omgeving mogelijk zichtbaar en hoorbaar.

Loket voor leefbaarheid

okt. 10, 2014

De Dialoogtafel en NAM gaan samen een loket openen voor lokale initiatieven die de leefbaarheid in dorpen vergroten. 

Hoe sterk is metselwerk?

okt. 07, 2014

Inmiddels kan NAM in zeven testwoningen de uitvoerbaarheid van versterkende maatregelen testen.

Kroonborg te water

okt. 07, 2014

Op 6 oktober is de tewaterlating van de Kroonborg succesvol verlopen. Ruim 350 aanwezigen, waaronder twee schoolklassen, zagen het schip de helling afglijden op de werf in Delfzijl. De Koninklijke Wagenborg ondersteunt NAM de komende tien jaar met offshore operaties voor de gaswinning. Koninklijke Niestern Sander heeft hiervoor het schip gebouwd.

Opnieuw informatieve krant over Gaswinning en aardbevingen

okt. 01, 2014

Inwoners van Noordoost-Groningen ontvangen deze week een speciale krant over gaswinning en aardbevingen.

Aardbeving bij Ten Boer

sep. 30, 2014

Dinsdagmiddag 30 september heeft om circa 13.42 uur een aardbeving plaatsgevonden in de omgeving van Ten Boer. Het KNMI stelde de kracht van de beving vast op 2.8 op de schaal van Richter. De beving houdt verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld.

Te weinig aardgas na boring in Naaldwijk

sep. 29, 2014

Eind augustus, begin september is een productietest uitgevoerd bij de nieuwe boorput op de NAM-locatie Naaldwijk, gelegen tussen de Kade van Ras en Burgemeester Elsenweg. Deze test is gedaan om te onderzoeken hoeveel aardgas in de ondergrond aanwezig is. De test heeft uitgewezen dat er te weinig aardgas zit om het veld rendabel in productie te nemen.

Eerste analyses van diepe geofoons metingen

sep. 26, 2014

Vandaag, 26 september 2014,  heeft NAM de resultaten van de eerste analyses van de diepte van aardbevingen gepubliceerd.

Inspecties Jarino-woningen Winsum afgerond

sep. 26, 2014

De afgelopen week heeft ingenieursbureau Arcadis alle 105 woningen in de Bloemenbuurt in Winsum, visueel geïnspecteerd.

Kantoor d’Olle Baank in Loppersum in gebruik genomen

sep. 25, 2014

Het kantoor d’Olle Baank aan de Molenweg in Loppersum is donderdag 25 september in gebruik genomen door NAM.

Zorgvuldigheid voorop bij bepaling waardedaling door aardbevingsrisico

sep. 24, 2014

Minister Kamp kondigde een pakket aan maatregelen aan om de veiligheid en leefbaarheid in de regio boven het Groningen-gasveld te verbeteren.

Ideeën voor aardbevingsbestendiger bouw in testwoning

sep. 19, 2014

Ondernemers in de bouw denken mee over innovatieve oplossingen om gebouwen boven het Groningen-gasveld op grote schaal te versterken.

Voortgang inspectie Jarino-woningen in Winsum

sep. 18, 2014

Bewoners zijn geïnformeerd over het constructieve gebrek dat in een specifiek type Jarino-woning aan het licht is gekomen.

Inschrijving verlengde pilot nieuwbouwregeling

sep. 18, 2014

Samen met constructeurs en opdrachtgevers heeft NAM een pilot uitgevoerd met nieuwbouwprojecten in aardbevingsgebied.

NAM voert onderhoud uit op meetlocatie De Hond

sep. 16, 2014

De Hond onderhoud

Versneld inspectieprogramma specifiek type jarino-woningen in winsum

sep. 11, 2014

Bij reguliere schade-inspecties is door schade-experts een constructief gebrek ontdekt bij een aantal Jarino-woningen met dezelfde kenmerken.

NAM breidt aantal testwoningen uit

sep. 09, 2014

Sinds eind 2013 beschikt NAM over twee testwoningen in de dorpen Loppersum en Godlinze. Daar zijn drie woningen bijgekomen.

Eenderde gebouwen ‘uit de stutten’

sep. 08, 2014

Voor eenderde (23), van de 69 gebouwen waar door NAM tijdelijke veiligheidsmaatregelen zijn getroffen is een oplossing gevonden.

Voorspoedige voortgang werkzaamheden Naaldwijk

sep. 02, 2014

Op de NAM-locatie Naaldwijk, gelegen tussen de Kade van Ras en Burgemeester Elsenweg, verlopen de werkzaamheden voorspoedig, zelfs sneller dan verwacht.

2.6 en 1.6 op de schaal van Richter

sep. 01, 2014

Maandagochtend 1 september 2014 hebben twee aardbevingen plaatsgevonden bij Froombosch.

NAM Open Dag Grijpskerk groot succes

sep. 01, 2014

Zaterdag 30 augstus opende NAM haar deuren voor geinteresseerden in de regio Grijspskerk. In deze regio staan de installaties voor gasopslag, maar er wordt ook gas behandeld zodat het thuis gebruikt kan worden.

Brandweer oefent op Schoonebeek-locatie

sep. 01, 2014

De brandweer van de gemeente Emmen oefent maandagavond 1 september samen met NAM op een NAM-locatie nabij de Lauensteinstraat in Schoonebeek.

Gerald Schotman nieuwe directeur Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM)

aug. 29, 2014

Gerald Schotman is met ingang van 1 oktober 2014 benoemd als nieuwe directeur van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM)*. Hij is sinds 2009 de Chief Technology Officer en Executive Vice President Innovatie en Research & Development Shell.

Herstelwerkzaamheden 13 woningen helmer molemastraat warffum

aug. 26, 2014

Het afgelopen jaar is bij een aantal woningen in de Helmer Molemastraat te Warffum schade gemeld en hersteld.

Eerste protocol schept duidelijkheid over schadeafhandeling

aug. 22, 2014

Verschillende stappen in de schadeafhandeling moeten helder zijn voor iedereen. Daarom is deze afhandeling nauwkeurig beschreven in de schadeprotocol.

Onderhoud en fakkelen op locatie ’t Zandt 18 en 19 augustus

aug. 15, 2014

Vanaf 18 augustus wordt onderhoud gedaan op de NAM-locatie ’t Zandt aan de Korenweg. Om het onderhoudswerk veilig te kunnen doen, wordt de installatie drukvrij gemaakt via de brandvlam.

Gaswinning Groningen-gasveld 1e helft 2014

aug. 14, 2014

Tot en met juni 2014 is er 23,02 miljard m3 aardgas geproduceerd uit het Groningen-Gasveld.

Laatste fase productiegereed maken nieuwe boorput in Naaldwijk

aug. 11, 2014

Maandag 11 augustus is gestart met de laatste stap voor het productiegereed maken van de nieuwe boorput op de NAM-locatie Naaldwijk, gelegen tussen de Kade van Ras en Burgemeester Elsenweg.

2.0 op de Schaal van Richter

aug. 09, 2014

Zaterdagavond 9 augustus 2014 heeft om circa 17.55 uur een aardbeving plaatsgevonden in de omgeving van Appingedam.

Aardbeving bij Appingedam

aug. 09, 2014

Zaterdagavond 9 augustus 2014 heeft om circa 17.55 uur een aardbeving plaatsgevonden in de omgeving van Appingedam. Het KNMI stelde de kracht van de beving uiteindelijk vast op 2.0 op de schaal van Richter. De beving houdt verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld.

Denk mee over aardbevingsbestendiger bouw en win een design award

aug. 07, 2014

Arup en NAM roepen ondernemers op om mee te denken over innovatieve oplossingen om gebouwen op grote schaal te versterken.

Voorbereidingen installatie permanente geofoons locatie zeerijp

aug. 07, 2014

NAM begint op de locatie Zeerijp met voorbereidingen voor het boren van diepe putten voor de installatie van permanente geofoons.

Uitslag energiespel Fiets4Daagse

jul. 22, 2014

Op donderdag 24 juli passeerden honderden fietsers de ondergrondse gasopslag van NAM in Langelo. Medewerkers van NAM stonden klaar om vragen van deelnemers aan de Fiets4Daagse, met als startplaats Norg, te beantwoorden. Deelnemers konden er ook meedoen aan het energiespel. De prijswinaars van het spel dat in Langelo gespeeld kon worden zijn Noor Kasterman uit Amsterdam, Annette Hoogland uit Nieuw Roden en W.G.J. van Leeuwen uit De Lier. De winnaars ontvangen hun prijs thuis.

Werkzaamheden aan de Warmtekrachtcentrale Schoonebeek

jul. 17, 2014

De afgelopen periode hebben we uitgebreide werkzaamheden verricht op onze locatie WKC/OBI aan de Beekweg. Op korte termijn zijn we nog bezig met het testen van de hulpstoomketel op de WKC/OBI. Hierbij worden gelijktijdige geluidsmetingen uitgevoerd, zowel op onze locatie als bij enkele omliggende woningen/boerderijen.Wanneer dit precies gebeurt, is afhankelijk van weersomstandigheden. De geluidsmetingen zullen ook 's avonds en 's nachts plaatsvinden.

Tijdelijke werkzaamheden op gaswinningslocatie Faan aan de Fanerweg te Grootegast

jul. 16, 2014

Binnenkort start NAM met het aanvoeren van het benodigde materieel. Hierdoor zijn er meer transportbewegingen dan u gewend bent richting onze locatie Faan.

Bouwkundig versterken scholen

jul. 16, 2014

De school moet een veilige plek zijn. We onderzoeken daarom met voorrang hoe we scholen het best kunnen versterken.

Enthousiaste reacties op combinatie NAM kantoor en MFA Anjum

jul. 07, 2014

Inwoners van Anjum hebben gisteravond vrijwel unaniem enthousiast gereageerd op de plannen voor de bouw van het multifunctionele accommodatie (MFA) in het dorp. Ook raadsleden van de gemeente Dongeradeel toonden zich positief over de schetsen. Dat bleek tijdens een presentatie van de Werkgroep De Dobbe en de NAM over de realisatie van het gezamenlijk centrum in het hart van Anjum.

Sloop woonhuis Bedum gestart

jul. 05, 2014

Ruim 140 organisaties, aannemers en bouwbedrijven waren op vrijdag 6 juni 2014 aanwezig bij de startbijeenkomst van de marktconsultatie.

Gebouwsensoren registreren aardbevingen van alaska tot woudbloem

jul. 03, 2014

Gebouwsensoren, die bij 200 gebouwen zijn geinstalleerd, hebben een aardbeving aan de andere kant van de wereld kunnen registreren.

Aardbeving bij Slochteren

jul. 03, 2014

Woensdagavond 2 juli 2014 heeft om 19.34 uur een aardbeving plaatsgevonden in de omgeving van Slochteren.

Aardbevings-bestendiger schoorstenen geplaatst

jul. 02, 2014

Op een woonhuis in Loppersum zijn maandag 30 juni twee aardbevingsbestendiger schoorstenen geplaatst.

Thema-avond over diepe ondergrond Noordoost-Groningen

jun. 30, 2014

Donderdag 5 juni 2014 vond de derde thema-avond plaats in het Regionaal Informatiepunt Gaswinning in Loppersum (RIG)

Vierde rig-thema-avond: “je kunt niet uitleggen hoe een aardbeving voelt”

jun. 30, 2014

In het bijzijn van medewerkers, Lentis, GGD en Slachtofferhulp werd in het Regionaal Informatiepunt Gaswinning gesproken over ‘spanningen en aardbevingen’.

In vogelvlucht over het groningen-gasveld in het infoversum

jun. 26, 2014

Dinsdag 17 juni 2014 werd in Groningen onder grote belangstelling het Infoversum geopend, het eerste ‘3D koepeltheater in Nederland.

Flat onderzocht voor aardbevings-bestendiger bouwen

jun. 25, 2014

Hoe kunnen flats in Noordoost-Groningen het best worden versterkt om beter bestand te zijn tegen aardbevingen door gaswinning?

Nogmaals aardbevingsbestendig bouwen tijdens vijfde thema-avond rig

jun. 22, 2014

Dinsdag 24 juni vindt in het Regionaal Informatiepunt Gaswinning in Loppersum opnieuw een thema-bijeenkomst plaats over aardbevingsbestendig bouwen.

Inwoners Engwierum onder de indruk van boortechniek

jun. 20, 2014

Op donderdagavond 19 juni hebben enkele tientallen inwoners uit Engwierum een bezoek gebracht aan de tijdelijke boorintsallatie van de NAM. De toren staat enkele maanden nabij het dorp om een klein gasveld aan te boren. Het gasveld bij Engwierum is een van de 175 relatief kleine gasvelden in Nederland.

Aan de slag met uitbreiding KNMI-meetnetwerk

jun. 20, 2014

Deze week is een start gemaakt met de uitbreiding van het seismische meetnetwerk van het KNMI boven het Groningen-gasveld.

Fakkelen en ruimere werktijden gasopslag bij Langelo

jun. 19, 2014

Op de gasopslag van NAM bij Langelo wordt hard gewerkt om alle bouw- en constructiewerkzaamheden voor 1 december 2014 klaar te krijgen. Het werk op de gasopslag bij Langelo is erop gericht om de capaciteit van de faciliteit te vergroten. Per 1 december moet de gasopslag weer gereedstaan om bij te springen op koude dagen.

Inzicht in meetresultaten geofoons

jun. 13, 2014

Actievoerders hebben zich afgelopen donderdag 12 juni bij het hoofdkantoor van NAM in Assen gemeld.

RIG thema-avond: NEN-advies en Stimuleringsfonds voor Nieuwbouw

jun. 11, 2014

Dinsdag 27 mei 2014 vond in het Regionaal Informatiepunt Gaswinning (RIG) in Loppersum de tweede RIG thema-avond plaats.

Gebouwsensor in gemeentehuis Bedum

jun. 11, 2014

Dinsdag 10 juni 2014 is in het gemeentehuis van Bedum een gebouwsensor geplaatst.

Sloop woonhuis Bedum gestart

jun. 05, 2014

Donderdag 5 juni 2014 wordt in Bedum gestart met de sloop van een woning.

RIG thema-avond: ‘Bevingen in Groningen. Wat is er aan de hand?'

jun. 04, 2014

Donderdag 5 juni 2014 vindt in het Regionaal Informatiepunt Gaswinning in Loppersum de derde informatieve thema-avond plaats.

Werkzaamheden op locaties De Eeker, Schaapbulten, Zuiderpolder en Grijpskerk

mei 28, 2014

In de komende maanden gaat NAM op een aantal locaties op het Groningen-gasveld onderhoudswerk uitvoeren. Om het onderhoudswerk veilig te kunnen uitvoeren worden deze locaties tijdelijk stilgelegd en gasvrij gemaakt.

NAM’s kleinste gaswinningsunit in Kollumerpomp geplaatst

mei 26, 2014

Afgelopen week is op de NAM locatie Kollumerpomp een high tech gaswinningsunit geplaatst. Het is NAM’s kleinste gaswinningsunit in Fryslan en is bestemd om aardgas uit kleine gasvelden te produceren.

Aankondiging marktconsultatie uitvoerings-organisatie

mei 23, 2014

In samenwerking met de Dialoogtafel start een marktconsultatie  voor een uitvoeringsorganisatie die schadeherstel, preventief versterken en waardevermeedering gaat coördineren.

Houd veilige afstand - seismisch onderzoek Noordzee

mei 22, 2014

NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) doet seismisch onderzoek om beter inzicht te krijgen in de olie- en gasvoorraden in drie gebieden van de Noordzee tot ongeveer eind augustus.

Eerste rig bijeenkomst: in gesprek over gevolgen kabinetsbesluit

mei 21, 2014

In het Regionaal Informatiepunt Gaswinning (RIG) in Loppersum vond dinsdag 20 mei 2014 de eerste themabijeenkomst van dit jaar plaats.

RIG thema-avond over aardbevings bestendig bouwen

mei 20, 2014

Dinsdag 27 mei 2014 vindt in het Regionaal Informatiepunt Gaswinning in Loppersum de tweede informatieve thema-avond plaats.

Werkgroep buigt zich over stimuleringsfonds voor nieuwbouw

mei 20, 2014

Een speciaal fonds gaat stimuleren om bij nieuwbouw rekening te houden met het aardbevingsrisico door gaswinning.

Inwoners uit garrelsweer uit voorzorg naar vervangende woonruimte

mei 15, 2014

Donderdag 15 mei heeft NAM de bewoners van een woonboerderij in Garrelsweer (gemeente Loppersum) vervangende woonruimte aangeboden.

Productiebeperking gaswinning positief voor loppersum, geringe effecten rest groningen

mei 14, 2014

Beperken van de gasproductie uit het Groningen-gasveld rondom Loppersum heeft een positief effect op dit gebied.

Jaknikker in Nederlands Openluchtmuseum in beweging gezet

mei 14, 2014

Met een druk op de knop en een energieke dansvoorstelling is op dinsdag 13 mei de jaknikker in het Nederlands Openluchtmuseum weer in beweging gezet. De jaknikker, afkomstig van NAM’s oliewinplaats Berkel-4 (Rotterdam), staat in het Openluchtmuseum symbool voor de winning van fossiele brandstoffen uit Nederlandse bodem, een van de vensters in de Canon van Nederland.

Aanpassing en werkzaamheden Gaszuiveringsinstallatie NAM Emmen

mei 12, 2014

In verband met onderhoudswerkzaamheden en aanpassingen op het terrein van de Gaszuiveringsinstallatie van de NAM aan de Phileas Foggstraat in Emmen, is het nodig om de installatie drukvrij te maken. Dat betekent dat vanaf maandag 19 mei 2014 gedurende twee weken extra afgefakkeld wordt via de hoge fakkelpijp op het terrein. Er is dan een grotere vlam te zien dan normaal.

Gemeenten ontvangen gebouwsensoren

mei 09, 2014

De burgemeesters van maar liefst 15 Groningse gemeenten hebben aangegeven een gebouwsensor te willen laten plaatsen in het gemeentehuis.

Ee Dorpsommetje rijker

mei 09, 2014

Op zaterdag 10 mei wordt in Ee (Friesland) het Dorpsommetje, Flaakspaad, officieel in gebruik genomen. Dorpsbelang Ee heeft na overleg met NAM een bijdrage ontvangen waarmee het Flaakspaad gerealiseerd is. NAM manager Elke Rettberg verricht samen met Johannes Kramer, gedeputeerde van de Provincie Friesland de officiële opening. De inwoners van Ee zijn uitgenodigd om voorafgaand aan het officiële moment samen een ontbijt te nuttigen in Dorpshuis de Jister in Ee.

Permanente NAM-expo brengt oliewinning Schoonebeek in beeld

mei 07, 2014

Stichting De Spiker en NAM openen 7 mei een permanente expositie over aardoliewinning in Schoonebeek die meerdere jaren te bezoeken is. In de prachtig gerenoveerde boerderij vlakbij het centrum kunnen inwoners en toeristen alles te weten komen over de komst van de oliewinning tot aan de moderne technieken van tegenwoordig.

Schadevergoeding als gevolg van aardbevingsschade

mei 05, 2014

Naar aanleiding van berichtgeving over het gebruik van schadevergoedingen naar aanleiding van aardbevingsschade wil NAM graag nadere toelichting geven.

Werkzaamheden Schoonebeek Westerse Bos

mei 02, 2014

In verband met reparatiewerkzaamheden op onze locatie 2300 in Schoonebeek, nabij het Westerse Bos, wordt er extra activiteit verwacht op en rondom deze locatie. In verband met het vervangen van de ondergrondse pomp in een van de olieproductieputten worden onder andere extra lichtmasten opgesteld en kan er geluidsoverlast ontstaan.

Waarderegeling: eerste aanvragen rond de zomer afgerond

apr. 29, 2014

NAM verwerkt vanaf dinsdag 29 april de 170 aanvragen voor de Waarderegeling, die sinds 6 februari 2014 werden ingediend.

Nieuwsarchief 2019

Informatie over het schadeprotocol, de innovatieve duurzame energietransitie en de meest recente productiecijfers.

Nieuwsarchief 2018

Informatie over het schadeprotocol, de innovatieve duurzame energietransitie en de meest recente productiecijfers.

Nieuwsarchief 2017

Alle nieuwsberichten uit 2017 over gaswinning en aardbevingen