Zoek het gasveld! Met deze opdracht werden leerlingen uit 4-havo en 5-vwo in een van de vele workshops tijdens de Jet-Net Career Days op 25 en 26 november bij Windesheim in Zwolle aan het werk gezet. Waar hebben Shell en NAM een vermoeden van een gasveld? En kun je dat als 4-havo en 5-vwo berekenen? Jazeker! Met de behulp van de juiste gegevens wel.

Geen gemakkelijk opdracht, maar toch gingen ze enthousiast aan de slag met een grote passer, stiften, een wereldbol, zandsteen, kalksteen en een verdund zuur. De Career Day is niet (alleen) een leuk dagje uit voor veel leerlingen. Het is een leerzame ervaring. In de Gouden Bodem, de presentatietent van NAM en Shell, worden de leerlingen ‘opgeleid’ tot geologen.

Jet-Net Career Day

De Career Day is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in vier regio's. Leerlingen uit 4-havo en 5-vwo maken kennis met technologie en de bedrijven daarachter. De leerlingen hebben, gezien hun profielkeuze, al interesse in bèta en techniek en het is een mooie uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen.

De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen als het gaat om een vervolgopleiding en hopelijk naar een baan in de techniek. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: Ervaren!