Nadat het inspectieteam eind 2013 de inspecties van 1.100 huizen in het dorp Loppersum afrondde, zijn de inspecteurs van Arup aan de slag in de overige dorpen binnen die gemeente. Tot eind 2014, inspecteert het inspectieteam 4.500 adressen. De komende maanden worden de 1.150 gebouwen in de dorpen ’t Zandt, Zijldijk, Eenum, Leermens, Garrelsweer, Wirdumerdraai, Winneweer, Wirdum en Oosterwijtwerd geïnspecteerd.

Het inspectieteam is op pad om de grootste veiligheidsrisico’s aan huizen te identificeren en – waar nodig – aan te pakken in overleg met de eigenaar. De inspectie vindt plaats vanaf de openbare weg. Als de inspecteurs geen goed beeld hebben kunnen krijgen vanaf de straat, wordt gevraagd om nader onderzoek te doen in en rond de woning. Eind 2015 heeft het inspectieteam 15.000 huizen geïnspecteerd. Bekijk hier de planning van het project Bouwkundig Versterken.

De inwoners van de dorpen waar het inspectieteam de komende tijd aan de slag zal gaan, worden met een brief tijdig geïnformeerd over de komst van het inspectieteam. U hoeft niet thuis te blijven voor de inspectie, deze vindt immers plaats vanaf de openbare weg.