NAM gaat een regiokantoor in Loppersum openen. In totaal zal het regiokantoor plaats bieden aan bijna 40 medewerkers van NAM en Ingenieursbureau Arup. Het kantoor wordt tevens een ontmoetingsplek waar bewoners met vragen terecht kunnen. Maandag 27 januari start de verbouwing van het oude Rabobank kantoor aan de Molenweg 58 in Loppersum, dat hiermee een nieuwe bestemming krijgt. De verbouwing wordt in samenwerking met lokale aannemers uitgevoerd.

De verbouwing vindt in twee fasen plaats. De komende 2 maanden wordt gewerkt aan de eerste verdieping, die dienst gaat doen als werkplek voor de inspectieteams van Arup die de bouwkundige inspecties aan huizen uitvoeren. Het gaat hier om ongeveer 20 werkplekken. Zij nemen in maart al hun intrek in het pand.

De verbouwing van de begane grond start in april. Dit wordt een ontmoetingsplek voor bewoners, waar zij met medewerkers van NAM kunnen spreken over de afhandeling van schade en zaken zoals versterking van gebouwen en de leefbaarheid van hun buurt, dorp of regio. Het kantoor wordt ook beschikbaar gesteld voor bewoners of organisaties die met elkaar willen overleggen. Centraal zal hiervoor een lange ‘keukentafel’ staan. In dit deel zullen 20 werkplekken voor medewerkers van de NAM zijn.