Verder wordt in deze regio aardgas gewonnen uit kleine velden. Inwoners uit de regio waren uitgenodigd om te horen en te zien wat NAM in hun omgeving doet maar ook om meer te weten te komen over aardgas: waar en hoe zit het aardgas in de ondergrond, hoe spoort NAM het op en hoe wordt het gewonnen.

In een hal op industrieterrein de Rietlanden was een informatiemarkt ingericht waar 700 bezoekers informatie konden vinden over de actviteiten van NAM. Een grote groep enthousiaste NAMmers stond de bezoekers te woord om tekst en uitleg te geven over de diverse NAM thema’s. Ook voor kinderen was er genoeg te doen.

Daarnaast reden er ieder half uur bussen langs NAM locaties in de regio waaronder Grijpskerk, Lauwerzijl en Munnekezijl. De belangstelling voor deze bustours was groot. Bij de tijdelijke boortoren bij Munnekezijl werd uitleg gegeven over het boorproces.

Tijdens de open dag in Grijpskerk heeft een groot aantal bezoekers aan het raadspel meegedaan waarbij men moest raden hoeveel ballen en ballonnen in de kubus (een kuub) zaten. Het juiste aantal was 217. Onder de bezoekers waren twee personen die het juiste aantal geraden hebben, deze mensen ontvangen een prijsje in huis.