De inspecteurs van Arup namen maandag 17 maart 2014 het eerste deel van het regiokantoor van NAM in Loppersum in gebruik. Het regiokantoor is nu nog vooral een uitvalsbasis voor de gebouwinspecties. Vanaf juni nemen medewerkers van NAM ook de begane grond van het pand in gebruik.

Met het Regiokantoor is NAM aanwezig in het kerngebied, dicht bij bewoners die hinder ondervinden van aardbevingen door gaswinning uit het Groningen-gasveld. Dit moet de toegankelijkheid van NAM en uitwisseling van ervaringen bevorderen. Eind januari startte de verbouwing van het voormalig Rabobank gebouw in Loppersum. Op de eerste verdieping realiseerden we circa 20 werkplekken voor de inspectieteams van Arup die de bouwkundige inspecties aan huizen uitvoeren. De inspecteurs rondden onlangs de bouwkundige inspectie af van 1.100 gebouwen in het dorp Loppersum. Vanuit het regiokantoor zullen zij de volgende fase coördineren: het inspecteren van 4.500 gebouwen in de rest van de gemeente Loppersum. Daarna volgen er nog inspecties in de gemeenten rondom Loppersum. Maandag 17 maart betrokken de inspecteurs de eerste verdieping van het regiokantoor.

Verbouwing begane grond
De komende maanden staat de verbouwing van de benedenverdieping op de agenda. Hier komen zo’n 20 werkplekken voor medewerkers van NAM. Ook andere teams van NAM kunnen de ruimte gebruiken, bijvoorbeeld om te overleggen met betrokken partijen. Informatieve bijeenkomsten, zoals de door het Regionaal Informatiepunt Gaswinning (RIG) georganiseerde thema-avonden, blijven plaatsvinden in het gemeentehuis van Loppersum. De begane grond van het regiokantoor van NAM zal naar verwachting vanaf juni 2014 in gebruik worden genomen.