Inwoners van Noordoost-Groningen ontvangen deze week een speciale krant over gaswinning en aardbevingen. In deze krant veel informatie over schadeherstel, veiligheid in huis en onderzoek naar manieren om aardbevingen te beïnvloeden. De diverse artikelen laten zien dat er momenteel veel gebeurt in Noordoost-Groningen.

Sinds minister Kamp in januari 2014 het ontwerpbesluit rondom gaswinning en aardbevingen bekendmaakte, zijn we bij NAM vol aan de slag gegaan om invulling te geven aan de gemaakte afspraken. Samen met de rijksoverheid, provincie, gemeenten én met bewoners werken we hard aan de verdere uitvoering van het besluit. In de krant is te lezen hoeveel er op dit moment eigenlijk gebeurt in Noordoost-Groningen.

Deskundigen en bewoners aan het woord
In de krant leest u interviews met diverse deskundigen zoals de onafhankelijke raadsman voor de afhandeling van schade door aardbevingen en een seismologisch expert van het KNMI. Maar uiteraard komen er ook veel inwoners aan het woord over hun ervaringen met aardbevingen en NAM. Zo komen onder andere aan het woord een inwoner van Delfzijl die een nieuwe woning laat bouwen, de bouwkundige van de Stichting Oude Groninger Kerken, de mede-eigenaar van de kroeg in Woltersum en de secretaris van dorpsbelangen Godlinze.

Met de tweede editie van deze bewonerskrant willen we tegemoetkomen aan de vele vragen die er leven over gaswinning en aardbevingen. Vorig jaar, in november 2013, bezorgden we het eerste nummer van deze krant huis aan huis in Loppersum, Eemsmond, Delfzijl, De Marne, Ten Boer, Appingedam, Slochteren, Bedum en Winsum. Ook dit tweede nummer zal huis aan huis in de regio worden verspreid.

Ook in de toekomst zullen we bewoners in Noordoost-Groningen regelmatig blijven informeren via de bewonerskrant. Daarnaast informeren we over gaswinning en aardbevingen via een digitale nieuwsbrief, advertenties en organiseren we regelmatig informatiebijeenkomsten in nauwe samenwerking met betrokken partijen. Verder zijn vertegenwoordigers van NAM veelvuldig aan het werk of in gesprek in de regio, onder meer vanuit ons regiokantoor in Loppersum. Hierdoor hebben we goed zicht op wat er in de regio leeft, wat goed gaat en waar wij kunnen verbeteren. Op NAMplatform informeren we over actuele ontwikkelingen en Feiten en Cijfers.

Wilt ook u deze bewonerskrant ontvangen, dan kunt u een bericht sturen aan informatie@nam.nl.
Nieuwsgierig naar de krant? Klik dan hier.