Met de interim regeling Waardevermeerdering kunnen inwoners van Noordoost-Groningen de waarde van hun huis laten stijgen door te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van de woning of het installeren van zonnepanelen. Bewoners van de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer of Winsum kunnen hiervoor onder bepaalde voorwaarden een vergoeding aanvragen. NAM is verheugd met de interesse voor de regeling.

De regeling Waardevermeerdering is opgesteld voor bewoners die in het gebied wonen met een verhoogd risico op aardbevingen. Zij moeten optimaal van deze regeling kunnen profiteren. Bewoners kiezen dus zelf welke energiebesparende maatregelen zij willen treffen én welke aannemer de gekozen maatregelen installeert.

NAM adviseert bewoners altijd een weloverwogen keuze te maken voor een aannemer. Zowel voor het herstellen van aardbevingsschade als voor de installatie van energiebesparende maatregelen. Wij respecteren uw keuze. We hebben aannemers dan ook nadrukkelijk géén opdracht gegeven om hun diensten van deur-tot-deur aan te bieden. Schade-experts en aannemers die in opdracht werken van NAM komen op afspraak en zijn in staat zich te identificeren.

We merken dat de bouwsector steeds meer in actie komt. Bij het aanbieden van hun diensten gaan ze soms ook proactief te werk. Dit kan als dwingend ervaren worden en vraagt daarom om voorzichtigheid van de bewoner.
We adviseren bewoners de tijd te nemen om zorgvuldig te bepalen welke energiebesparende maatregelen voor hen interessant zijn en welke aannemer zij hiervoor benaderen. Er is geen haast geboden bij het indienen van een aanvraag voor de interim regeling Waardevermeerdering. Er is voor de regeling 125 miljoen euro beschikbaar.
Een aanvraag voor de regeling Waardevermeerdering dient altijd persoonlijk te gebeuren, met behulp van uw digiD. U kunt uw aanvraag indienen via de website van SNN. Er zijn inmiddels ruim 1.000 aanvragen ingediend.