Dinsdagochtend 28 oktober, aan de start van het eerste lesuur, openden BramMeijer, wethouder van verkeer in Westland, en Hugo Oskam, Manager West Nederland van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), samen met de leerlingen van groep 4 van de Joannesschool, het Mobiele Verkeersplein op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Op het verkeersplein worden realistische verkeerssituaties nagebootst en is bedoeld voor basisschoolleerlingen uit groepen 4,5 en 6.

“Verkeersveiligheid is in het drukke Westland, met al het vrachtverkeer, een belangrijk onderwerp. Kinderen moeten al op jonge leeftijd worden voorbereid op deelname aan het verkeer. Daarom hebben wij het initiatief van NAM met open armen ontvangen.” zegt Bram Meijer.

“Veiligheid staat hoog in het vaandel bij NAM, niet alleen veilig werken, maar ook veilig deelnemen aan het verkeer. Daarom past het verkeersplein goed bij ons en hebben wij het plein aangeboden aan locaties waar wij actief zijn.”, zegt Hugo Oskam. “De kracht van het Mobiele Verkeersplein zit in de speelse manier van lesgeven, ze nemen actief deel aan de verkeerslessen, waardoor ze op een enthousiaste wijze vertrouwd raken met verkeersregels.”

Een dag eerder stond het verkeersplein in Maasland, waar het startsein werd gegeven door Hans Horlings, wethouder van verkeer in Midden Delfland. “Iedereen neemt deel in het verkeer, daarom is het goed dat de kinderen hier vandaag les in krijgen. Er gebeuren nog steeds te veel ongelukken in het verkeer waar kinderen bij betrokken zijn. Alle beetjes helpen om dat aantal te verminderen” aldus Hans Horlings.

Woensdag 29 oktober was het de beurt aan leerlingen uit Ridderkerk om deel te nemen aan het verkeersplein.

Het Verkeersplein reist ook in het schooljaar 2014/2015 door Nederland.