De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een moderne boorinstallatie met een hoogte van 30 meter. Op de locatie wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week gewerkt. Rondom de boorinstallatie staat tijdelijk materieel dat nodig is voor de uitvoering van de boring. Om het materieel naar de locatie te brengen, zullen een aantal extra transporten plaatsvinden.

Op en rondom de locatie zijn diverse voorzorgsmaatregelen genomen om het geluid zoveel mogelijk te beperken. Zo is ondermeer tijdelijk een geluidsscherm van 150 meter breed en 10 meter hoog geplaatst aan de oostzijde van de locatie, de zijde van de Kloostersweg en aan de noordzijde, de zijde van de Oud Cromstrijensedijk OZ. Ook vinden de transporten van en naar de locatie zoveel als mogelijk overdag tijdens kantooruren plaats. 

Gasproductie uit kleine velden

Dit gasveld  hoort bij een van de 175 relatief kleine gasvelden in Nederland. Ongeveer de helft van NAM’s jaarlijkse gasproductie komt uit deze kleine gasvelden onder de Noordzee en elders in Nederland. De overige gasproductie komt uit het grote Groningen-gasveld (‘Slochteren’). Het Groningen-veld is een zeer groot gasveld waaruit op elk moment dat het nodig is, gas geproduceerd kan worden. Er is nog een grote voorraad aanwezig, maar om zo lang mogelijk dat veld te gebruiken is de NAM voortdurend op zoek naar relatief kleine gasvelden.

Voor vragen of opmerkingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer R.J. Harssema van de afdeling Vergunningen en Grondzaken bereikbaar via telefoonnummer 010-4317318. Bent u een vertegenwoordiger van de pers en heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Sandra Groenendal via 0623 261 918. Buiten kantooruren kunt u bellen met de Centrale Meldkamer van NAM via telefoonnummer 0592-364000.